Φεστιβάλ μνήμης και τιμής στον Διονύσιο Σολωμό στο Πολεμικό Μουσείο

Ένα Φεστιβάλ – φόρος τιμής στον Εθνικό μας ποιητή, Διονύσιο Σολωμό πραγματοποιείται στις 13 και 14 Οκτωβρίου 2016 στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, με αφορμή τη θεατρική παράσταση

«Ο Κρητικός (Ύμνος εις τον Έρωτα)» του Διονυσίου Σολωμού, σε σκηνοθεσία Μάριου Ιορδάνου και θεατρική διασκευή Σοφίας Καζαντζιάν. Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ζακύνθου (της ιδιαίτερης πατρίδας του ποιητή) και η Ένωση Ζακυνθίων Αθήνας.

 

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η ευαισθητοποίηση των αρμόδιων φορέων και η εξασφάλιση της συνεργασίας τους προκειμένου να παραχωρηθεί στην πρωτεύουσα χώρος, που θα ονομαστεί πλατεία Διονυσίου Σολωμού και στον οποίο θα στηθεί ανδριάντας για τον  Εθνικό Ποιητή της χώρας.

Το Φεστιβάλ θα έχει ως κεντρικό γεγονός την παράσταση «Ο Κρητικός (Ύμνος εις τον Έρωτα)», η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού. Η παράσταση έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στον Καθεδρικό Ναό της Ζυρίχης, ενώ συνεχίστηκε στο Μόναχο, στο Λόφο του Στράνη στη Ζάκυνθο, όπου ο Σολωμός έγραψε τον Εθνικό Ύμνο και τους Ελεύθερους Πολιορκημένους και στο Διεθνές Φεστιβάλ Αισχυλείων. Τον Ιανουάριο του 2017 αναμένεται να παρουσιαστεί και στο Παρίσι.

Το Φεστιβάλ θα ανοίξει με ομιλία του ο Δήμαρχος Ζακύνθου, κ. Παύλος Κολοκοτσάς και ο Ποιητής και Καθηγητής Παγκόσμιας Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον και του Σαιντ Λούις, κ. Νίκος Παναγιωτάρας.

Επίσης, στο Φεστιβάλ θα συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ζακύνθου και ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος “Μανώλιες”.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΟΛΩΜΟ
Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας

Ριζάρη 2, Αθήνα
Πέμπτη 13 & & Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016
Πρόγραμμα Φεστιβάλ:
Ώρα Έναρξης: 20:00- 20:30
Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ζακυνθίων Αθήνας, κ. Διονύσιο Κονιτόπουλο
Ομιλία Δημάρχου Ζακύνθου, κ Παύλου Κολοκοτσά
Ομιλία Καθηγητή  κ. Νίκου Παναγιωτάρα

20:30- 21:40  Θεατρική Παράσταση: “Ο Κρητικός (Ύμνος εις τον Έρωτα)”
Ο Μάριος Ιορδάνου δημιουργεί μία παράσταση φόρο τιμής στο Διονύσιο Σολωμό, επιθυμώντας να μας δώσει μία αλληγορία για το ταξίδι της ζωής, το ανυπέρβλητο του έρωτα, τη μη αποδοχή της απώλειας. Η ιστορία βρίσκει έναν Κρητικό ναυαγό στη μέση του άγριου πελάγους, μετά την Κρητική Επανάσταση, να προσπαθεί να βρει στεριά έχοντας στα χέρια του την αγαπημένη του. Θα αντιμετωπίσει φυσικά και μεταφυσικά στοιχεία, το θάνατο και τέλος τον ίδιο του τον εαυτό μη θέλοντας να αποδεχτεί ότι δεν μπορεί να τη σώσει.

Γενική είσοδος παράστασης: 12 ευρώ / Μειωμένο (ΑΜΕΑ, ΟΑΕΔ, Φοιτητικό): 10 ευρώ
Προπώληση: 10 ευρώ
• Viva.gr και viva spots
• Ένωση Ζακυνθίων Αθήνας “Ο Άγιος Διονύσιος ” ( Δεληγιώργη 24, Αθήνα) τηλ.2105234950

21:40- 22:15 Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Ζακύνθου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Διονυσίου Μαλλιά
Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Μανώλιες

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…