Έκθεση γλυπτικής με τίτλο «Mare, Terra, Homo sapiens» στην πανσέληνο του Αυγούστου

Έκθεση γλυπτικής του Χρήστου Μπάρλου με τίτλο «Mare, Terra, Homo sapiens» θα φιλοξενηθεί στον πύργο Δομενεγίνη στο Αργάσι, το βράδυ της 7ης Αυγούστου. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την εφορεία αρχαιοτήτων Ζακύνθου στο πλαίσιο συμμετοχής στις εκδηλώσεις εορτασμού της πανσελήνου του Αυγούστου 2017 του υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της τοπικής εφορείας αρχαιοτήτων το μνημείο θα ανοίξει για την προσέλευση του κοινού στις 20:45 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Επίσης, τη συγκεκριμένη βραδιά, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει υπό το φως της πανσελήνου και κλασικά κομμάτια για το φεγγάρι από τον πιανίστα Σπύρο Δεληγιαννόπουλο. Να σημειωθεί ότι, στους δύο ορόφους και στον περιβάλλοντα χώρο του μνημείου θα εκτεθούν πενήντα (50) έργα γλυπτικής, τα οποία θα παραμείνουν και θα εκτίθενται μέχρι τις 20 Αυγούστου.

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες

Ο Χρήστος Μπάρλος γεννήθηκε στη Ρόδο, μεγάλωσε και έζησε τα νεανικά του χρόνια στην Αθήνα. Παρακολούθησε το Εργαστήρι Διακοσμητικών Εφαρμογών στη Σχολή Δοξιάδη (τάξη του ’67–’68) με δασκάλους τους ζωγράφους Δημήτρη και Χαρίκλεια Μυταρά, Πέτρο Ζουμπουλάκη, τον γλύπτη Γιώργο Γεωργιάδη και πολλούς άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες. Παράλληλα παρακολούθησε και τα άλλα 2 τμήματα της σχολής, την Αγιογραφία – συντήρηση και τις Γραφικές Τέχνες.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα, Πάτρα, Ζάκυνθο, Ιταλία, Κύπρο. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και σε Δημόσιους χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο Σπύρος Δεληγιαννόπουλος γεννήθηκε στη Ζάκυνθο, όπου και πραγματοποίησε τα πρώτα του βήματα στη μουσική, και πραγματοποίησε πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές Α΄ και Β΄ κύκλου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.
Ως πιανίστας έχει πραγματοποιήσει πάνω από 500 εμφανίσεις, και ως συνθέτης έχει γράψει μουσική για πολλούς φορείς και για μεμονωμένους καταξιωμένους και ανερχόμενους σολίστες. Ως μουσικολόγος έχει συνεργαστεί με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη Λυρική Σκηνή και το Φεστιβάλ Αθηνών, γράφοντας πάνω από 400 μουσικολογικά κείμενα. Η μουσική του έχει παιχτεί εκτός Ελλάδος, στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, Ρωσία, Κροατία, Ιταλία, Μάλτα, Ισραήλ, Κύπρος και τις Η.Π.Α.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…