Ο Κερκυραίος εικαστικός Σπύρος Γελέκας εκπρόσωπος της Ελλάδας στη διεθνή έκθεση στην Κίνα!

Ο Κερκυραίος εικαστικός Σπύρος Γελέκας για μια ακόμη φορά στην ελίτ των εγκεκριμένων καλλιτεχνών εκπροσωπεί την Ελλάδα στην πρώτη διεθνής έκθεση τέχνης ακουαρέλας στην Κίνα και στην πόλη Guangzhou.

Πρόκειται για μια διεθνής έκθεση σύγχρονης τέχνης ακουαρέλας που διευθύνεται από την ομοσπονδία λογοτεχνικών τέχνης της Guangzhou και διοργανώνεται από την δημοτική ένωση καλλιτεχνών και το Μουσείο Τέχνης Guangzhou. Η έκθεση επικεντρώνεται στα σύνορα της υδατογραφίας, όπου επιδεικνύει τη νέα εμφάνιση των σύγχρονων υδατογραφιών, προωθεί την ανταλλαγή και την ανάπτυξη της διεθνούς τέχνης ακουαρέλα, διερευνά περισσότερες δυνατότητες της τέχνης ακουαρέλα στο τρέχον πολιτιστικό πλαίσιο και εποχή και προάγει περαιτέρω την ενσωμάτωση κινεζικών και δυτικών πολιτισμών και τεχνών που οδηγούν τη νέα τάση ανάπτυξης τέχνης ακουαρέλας. Η Guangzhou είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη πρώτης βαθμίδας πλούσια σε ιστορία και πολιτισμό, το παράθυρο για το εξωτερικό εμπόριο και την πολιτιστική ανταλλαγή και επίσης την οικονομική, πολιτιστική και κέντρο τέχνης στην περιοχή Guangdong-Hong Kong-Macao Great Bay Area, έχοντας μια λαμπρή ιστορία και μια μεγάλη λίστα αριστουργημάτων και διάσημων καλλιτεχνών. Αυτή η έκθεση θα διερευνήσει και θα προωθήσει έργα υδατογραφίας σύγχρονης πολιτιστικής ευαισθητοποίησης και καλλιτεχνικής φιλοσοφίας, διατηρώντας το πνεύμα της παραδοσιακής τέχνης. Εν τω μεταξύ, η κρατική οργανωτική επιτροπή έχει καλέσει διάσημους καλλιτέχνες από την Κίνα και το εξωτερικό να εκθέσουν προκειμένου να βελτιωθεί το καλλιτεχνικό επίπεδο αυτής της έκθεσης.

Περίοδος έκθεσης: 15 έως 29 Μαΐου 2021.

Τόπος έκθεσης: Μουσείο Τέχνης Γκουάνγκτζου.

Αριθμός έργων προς έκθεση: συνολικά περίπου 180(συμπεριλαμβανομένων 120 τεκμηρίων ανοιχτών υποβολών και 60 τεμαχίων προσκεκλημένων έργων και έργων κριτών).

Έκθεση Περιήγησης (έκθεση Maoming):

Τόπος έκθεσης: Μουσείο Maoming;

Περίοδος έκθεσης: 10 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…