Έκθεση Ζωγραφικής «Αλέκα Λαμπίρη» στη Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας

Η Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, ανοίγει τον κύκλο των περιοδικών της εκθέσεων για το 2020, μετά την τρίμηνη παύση λειτουργίας. Η έναρξη πραγματοποιείται την Παρασκευή 26 Ιουνίου, στις 8:00 μ.μ., με την έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Αλέκας Λαμπίρη, που παρουσιάζεται στο Τμήμα Περιστυλίου.

Η Αλέκα Λαμπίρη, με σπουδές στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Μπάρι, έχει συμμετάσχει σε 11 ομαδικές εκθέσεις, ενώ στην Πινακοθήκη του Δήμου παρουσιάζεται για πρώτη φορά με ατομική έκθεση. Παράλληλα, τον τελευταίο χρόνο, διατηρεί τον προσωπικό της δημιουργικό και εκθεσιακό χώρο στο κέντρο της παλιάς πόλης. Για την ίδια την εικαστικό, η “Τέχνη είναι οτιδήποτε σε απελευθερώνει”, ενώ για την έκθεση στην Πινακοθήκη αναφέρει “αυτή την έκθεση τη νιώθω σαν μια μετάβαση. Μέχρι τώρα, η κύρια κινητήριος δύναμη ήταν η προσπάθεια να απεικονίσω εκφράσεις σε ανθρώπινα πρόσωπα. Τον τελευταίο καιρό όμως, αναζητώ την ισορροπία στα χρώματα. Η πρόκληση βρίσκεται στο πώς μπορώ να συνδυάσω χρώματα, που δοσμένα σε μεγάλες φόρμες αποδίδουν ένα πρόσωπο, χωρίς να μειώνεται η ένταση του συναισθήματος.”

Η έκθεση παρουσιάζεται στο Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων του Περιστυλίου και θα διαρκέσει έως τις 30 Αυγούστου.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ενώ οι ημέρες και ώρες λειτουργίας παραμένουν οι ίδιες: Τρίτη – Κυριακή, 10:00 – 16:00 (Δευτέρα & αργίες κλειστά).
Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Δ.Υ., η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική για τους επισκέπτες, ενώ η απόσταση που πρέπει να τηρείται, είναι κατ’ ελάχιστο τα 2 μέτρα.

Τέλος, οι ομαδικές επισκέψεις ή ξεναγήσεις δεν πρέπει να ξεπερνούν τα οκτώ (8) άτομα συνολικά.

Στοιχεία επικοινωνίας: 26610 - 48690 & HYPERLINK "mailto:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε."Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Πηγή: corfuland.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…