Δράσεις για το έργο του μεγάλου μετα-ιμπρεσσιονιστή ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ

Η Notraditional σε συνεργασία με το Δίκτυο Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής διοργανώνει 8 δράσεις στα εξής νησιά: Ύδρα, Σπέτσες, Πόρος, Αίγινα, Αγκίστρι, Μέθανα, Σαλαμίνα, Κύθηρα. Στόχος η γνωριμία του κοινού με το έργο του μεγάλου μετα-ιμπρεσσιονιστή ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ και την προσέγγιση της τεχνικής της κινούμενης ελαιογραφίας, στην οποία βασίστηκε η δημιουργία της ταινίας "Loving Vincent".

Η δράση αφορά περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενέργειες:
1. Κινηματογραφική Προβολή της ταινίας Loving Vincent, της μοναδικής ταινίας στην ιστορία του κινηματογράφου που έχει ζωγραφιστεί εξολοκλήρου στο χέρι και αποτελείται από 65.000 ελαιογραφίες.
2. Επίδειξη της τεχνικής της κινούμενης ελαιογραφίας στο ευρύ κοινό σε έναν αυθεντικό σταθμό εργασίας που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή της ταινίας (PAWS).
3. Συζήτηση με τους ζωγράφους που εργάστηκαν για την ταινία.
Σκοπός είναι να γίνει ευρύτερα γνωστή η καινοτόμος τεχνική της "κινούμενης ελαιογραφίας". Η διαδραστική υλοποίηση των ενεργειών της πράξης σκοπεύει:
─ να φέρει το κοινό σε επαφή με τη διεθνή κινηματογραφία και το σύγχρονο πολιτιστικό γίγνεσθαι
─ στην ουσιαστικότερη και βαθύτερη γνωριμία του κοινού με την πρωτοποριακή αυτή τεχνική κινηματογράφησης, μέσω ειδικού workshop,
─ στην αποκωδικοποίηση των τεχνικών και λοιπών παραμέτρων μέσα από τη συζήτηση και τη γνωριμία με τον σταθμό εργασίας PAWS.
─ να ανοίξει το δρόμο για νέα καινοτόμα πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…