Ομαδική έκθεση με προσφορές έργων στη συλλογή της σύγχρονης πινακοθήκης VILLA ΡΟΔΟΠΗ

Το Σάββατο 22 Αυγούστου στις 9μ.μ. θα εγκαινιαστεί στην Σύγχρονη Πινακοθήκης Villa Ροδόπη του Κώστα Ευαγγελάτου, Μεσολωρά 7 και Βύρωνος στο Αργοστόλι ομαδική έκθεση με τα πρόσφατα εικαστικά έργα προσφοράς για τον εμπλουτισμό της μόνιμης συλλογής της. 

Η συλλογή του γνωστού εικαστικού, λογοτέχνη και θεωρητικού τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου άρχισε να δημιουργείται στα φοιτητικά του χρόνια στην Αθήνα από προσφορές, αγορές και ανταλλαγές με συναδέλφους του. Από τότε μέχρι σήμερα στην πλειοψηφία τους τα έργα με τα οποία έχει εμπλουτιστεί η συλλογή προέρχονται από προσφορές καλλιτεχνών και συλλεκτών προς τον ίδιο και την Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη.

Το  2001 ο Κώστας Ευαγγελάτος δώρισε από την συλλογή 45 έργα ζωγραφικής γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών στο Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης  του Πανεπιστημίου Αθηνών στη μνήμη των γονέων του. 

Κύριο εκθεσιακό υλικό της συλλογής είναι έργα σύγχρονης τέχνης από το 1930 μέχρι σήμερα (ζωγραφικά, χαρακτικά, κολάζ, φωτογραφίες, γλυπτά, κατασκευές, μικρογλυπτά, λιθογραφίες, συλλεκτικές εκδόσεις κ.α.).

Σημαντική θέση στα εκθέματα έχει η συλλογή έργων και εκδόσεων Επτανησίων δημιουργών του 20ου αιώνα, η οποία εκτέθηκε με αξιοσημείωτη επιτυχία το 2014, με αφορμή την επέτειο 250 χρόνων της Ένωσης των Ιόνιων Νησιών με την Ελλάδα. 


Η νέα ομαδική έκθεση των αποκτημάτων θα  πραγματοποιηθεί στην αίθουσα "Ιφιγένεια Λαγάνα (1915-2004)", που φέρει τιμητικά το όνομα της ζωγράφου, η οποία είχε προσφέρει ευγενικά στον Κώστα Ευαγγελάτο, επιμελητή των τριών μεγάλων εκθέσεων της στην Γκαλερί DADA το 1989, 1991, 1992 σημαντικά έργα της καθώς και μεγάλη συλλογή σχεδίων συμφοιτητών της από την Α.Σ.Κ.Τ. της ιστορικής γενιάς του 1930. 
 
Εκτίθενται φέτος εικαστικά έργα των: 
Κώστα Αγγελάκη, Μιχαήλ Αγγελάκη, Βούλας Δασκαλοπούλου, Κώστα Ευαγγελάτου, Πέτρου Ζουμπουλάκη, Μαρίας Καλλιπολίτη, Σαράντη Καραβούζη, Ρούλας Καραπάνου, Άριας Κομιανού, Ιφιγένειας Λαγάνα, Ντάνυ Μαρτζώκα, Θεοχάρη Μορρέ, Παύλου Μοσχίδη, Νάντιας Μπαράκου, Ελβίρα Μπάχ, Νόρας (Σταματιάδου), Άγγελου Παναγιωτίδη, Ευάγγελου Πετρίτζη, Δημήτρη Παπαδημητρόπουλου, Λεόντιου Πετμεζά και Μαριλένας Φωκά, Γιώργου Παστάκα και άλλων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. 

Επισκέψεις- Ξεναγήσεις κάθε Τετάρτη και Σάββατο 8.30 μ.μ. από 22 Αυγούστου-15 Σεπτεμβρίου 2020. (κατόπιν προσυνεννόησης με απαραίτητη τήρηση των μέτρων προστασίας για τον covid19), με ελεύθερη είσοδο.
 

Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη
Μεσολωρά 7 και Βύρωνος, 

Τηλ: 26710 28501,  Αργοστόλι, Κεφαλονιά.

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…