Ο «Άρχοντας της Μεσογείου» ταξίδεψε στη Ζάκυνθο!

Το βιβλίο της Εύης Ρούτουλα «Ο Άρχοντας της Μεσογείου» ( εκδόσεις Φιλύρα, 2017), παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Ζάκυνθο με τη συνδρομή της Ξενοπουλείου Βιβλιοθήκης , σε δύο διαφορετικές εκδηλώσεις.

Η πρώτη εκδήλωση έλαβε χώρα στον χώρο της Ξενοπουλείου Παιδικής Βιβλιοθήκης στις 23 Οκτωβρίου και ώρα 6.00 μ.μ. Η εμψυχώτρια και μέλος του Δ.Σ. των Φίλων της Ξενοπουλείου Βιβλιοθήκης κ. Ντένια Πάτρα εξήγησε στους μικρούς φίλους της βιβλιοθήκης το ταξίδι του Άρχοντα από την Κωνσταντινούπολη, στην Κύπρο, στην Κόρινθο, στη Ζάκυνθο και σε όλα τα άλλα μέρη που αναφέρονται στο βιβλίο. Τα παιδιά βρήκαν τις τοποθεσίες στον χάρτη της Ευρώπης και είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν τη συγγραφέα Εύη Ρούτουλα ό,τι απορίες είχαν σχετικά με το μυθιστόρημα.

Η δεύτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 24 Οκτωβρίου και ώρα 5.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου της Νομαρχίας. Για το βιβλίο μίλησαν η κ. Ντένια Πάτρα , μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου των Φίλων της Ξενοπουλείου Βιβλιοθήκης και ο κ. Ντένης Μαλαπέτσας , συγγραφέας. Αποσπάσματα διάβασε η κ. Άννα Μαρία Λιβέρη, μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου των Φϊλων της Ξενοπουλείου Βιβλιοθήκης και εκπαιδευτικός. Στο φλάουτο συνόδευσε η κ. Ρέζη Τσόμπο. Η συγγραφέας απάντησε στις ερωτήσεις του κοινού και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της. Ακολούθησε μια μικρή δεξίωση με κεράσματα για το κοινό.

Ο « Άρχοντας  της Μεσογείου» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Φιλύρα τον Μάιο του 2017. Το βιβλίο μας μεταφέρει στην Κωνσταντινούπολη του 7ου αιώνα, στο Κίτιον της Κύπρου και των πειρατών, στην Κόρινθο του Λέοντα Σγουρού και της λατινοκρατίας, στην ενετοκρατούμενη Ζάκυνθο, στο Λονδίνο της Ελισάβετ της Α και του Σαίξπηρ, στον σπαραγμό του εμφύλιου πολέμου της Αμερικής, στη Νέα Υόρκη της τζαζ και στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…