Το παιδικό βιβλίο «Ο μύθος του Θησέα» του Μεγανησιώτη Αριστείδη Δάγλα στο Polis Art Cafe

Τις γνωστές και λιγότερο γνωστές περιπέτειες του σπουδαίου αυτού ήρωα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας καταγράφει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο ο συγγραφέας και νοσηλευτής Αριστείδης Δάγλας

«Ο Θησέας διέσχιζε τον χρόνο και τον χώρο με ικανότητα μοναδική. Πολλοί ήταν αυτοί που τον είδαν δίπλα στον Μιλτιάδη να κατατροπώνει τους Πέρσες στον Μαραθώνα. Κάποιοι άλλοι τον είδαν μεταξύ των θεών του Ολύμπου κι άλλοι πάλι μαρτυρούν πως ο σπουδαίος τούτος ήρωας ήταν πάντοτε παρών όταν οι Έλληνες τον είχαν ανάγκη. Έκανε κι άλλα, πολλά κατορθώματα σε χώρες που κανείς δεν είχε ξαναδεί, πέρα από τα όρια του κόσμου των ανθρώπων. Έτσι πέρασε στην ιστορία ως αθάνατος». Τις γνωστές και λιγότερο γνωστές περιπέτειες του σπουδαίου αυτού ήρωα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας καταγράφει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο ο συγγραφέας και νοσηλευτής, κ. Αριστείδης Δάγλας, γνωστός για τον «συγγραφικό μικροκόσμο» που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια με τα παραμύθια του για τα παγανά, τις λάμιες, τα στοιχειά και τα ξωτικά της λαϊκής μας παράδοσης.

Ο μύθος του Θησέα ζωντανεύει μέσα από ένα ζωντανό, περιεκτικό κείμενο, που ξετυλίγει άγνωστες και περιπετειώδεις πτυχές της δράσης του ήρωα, με την εξαιρετική εικονογράφηση του κ. Κώστα Φραγκιαδάκη σε 25 δισέλιδα.

«Ήταν μια χρονοβόρα και απαιτητική προσπάθεια που ελπίζουμε να ανταποκριθεί τόσο στις προσδοκίες των αναγνωστών μας, μικρών και μεγάλων, όσο και του εκδοτικού οίκου Λιβανη που μας εμπιστεύτηκε μια τόσο σημαντική εργασία» σημειώνει στον πρόλογο του βιβλίου ο κ. Δάγλας.

Την Κυριακή 9 Ιουλίου, ώρα 7μμ, στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Αθήνα), θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου "Θησέας". Το βιβλίο θα προλογίσει ο εκπαιδευτικός, κ. Γιώργος Τασιοπουλος και θα διαβάσουν αποσπάσματα οι ηθοποιοί Χριστίνα Αλεξανιάν, Βαςίλης Παλαιολόγος και Βίκυ Πάστρα.

ΠΗγή: protothema

Δάγλας Αριστείδης

Γεννήθηκε το 1969 και μεγάλωσε στο Μεγανήσι της Λευκάδας. Η ενασχόλησή του με τη διασκευή και τη συγγραφή παραμυθιών έχει τις ρίζες της ακριβώς εκεί: Στο παραμυθένιο σκηνικό του νησιού του και στις υπέροχες διηγήσεις πολλών λαϊκών παραμυθιών από το οικογενειακό του περιβάλλον, μέσα στην εκπληκτική γειτονιά που είχε την τύχη να περάσει τα παιδικά του χρόνια. Βέβαια, πάνω απ’ όλα, πηγή της έμπνευσής του είναι η Αλίκη και ο Λάμπρος, τα δυο του αστέρια που έχει τη χαρά να μεγαλώνει με τη σύζυγό του Ελένη. Στόχος του είναι να φτιάξει μέσα από τα βιβλία του έναν κόσμο ονειρικό, στον οποίο να βρίσκουν καταφύγιο όσοι το έχουν ανάγκη, παρέα με τα παγανά, τα στοιχειά, τις λάμιες και τα ξωτικά.

Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούνται επίσης τα βιβλία του Ο Δεκατρής, Η Σταχτομάρω, Τα Παγανά, Αισώπου Παρα-μύθοι και Η Ηλιογέννητη.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…