πριν από 8 μήνες

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πεζογραφίας «ΚΕΦΑΛΟΣ»

Το Λογοτεχνικό περιοδικό «Κέφαλος» διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πεζογραφίας «ΚΕΦΑΛΟΣ» και μας προσκαλεί να παρευρεθούμε στις 2 Νοεμβρίου 2019 ημέρα Σάββατο και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.

%25CE%259B%25CE%259F%25CE%2593%25CE%259F%25CE%25A4%25CE%2595%25CE%25A7%25CE%259D%25CE%2599%25CE%259A%25CE%2591%2B%25CE%2592%25CE%25A1%25CE%2591%25CE%2592%25CE%2595%25CE%2599%25CE%2591%2B%25CE%259A%25CE%2595%25CE%25A6%25CE%2591%25CE%259B%25CE%259F%25CE%25A3

To βραβείο ΚΕΦΑΛΟΣ απονέμεται από την εκδοτική ομάδα του λογοτεχνικού περιοδικού: «Κέφαλος - Το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς», το ειδικό «Βραβείο Κέφαλος» για το έργο τους και την ενεργή τους παρουσία στα γράμματα, στη διανόηση και στη σύγχρονη πνευματική δραστηριότητα, στους εξής Λογοτέχνες:

Μιλτιάδης Ντόβας - Ο Μιλτιάδης Ντόβας γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1972. Σπούδασε Φιλοσοφία και Παιδαγωγική, και είναι Διδάκτορας της Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εργάζεται ως Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής. Συνέγραψε πέραν της διδακτορικής του διατριβής η οποία τιτλοφορείται «Ο Νέος Ανθρωπισμός στο έργο του Γιάννη Ιμβριώτη-Αξιολογικό σύστημα και φιλοσοφική προβληματική», φιλοσοφικά και ιστορικά δοκίμια, παραμύθια, τρεις χιλιάδες πεντακόσια ποιήματα, εφτά χιλιάδες χαϊκού και τρίστιχα και δύο έπη. Δημοσίευσε επτά ποιητικές συλλογές, οι οποίες τιτλοφορούνται Ανδρομέδα Ένα, (2005), Δωδώνη, Κραυγές, (2006), Πανελλήνια Ένωση Συνεργασίας Νέων Λογοτεχνών, Ανδρομέδα Δύο, (2007), Δωδώνη, Θυμιές, (2012), Ωρίωνας, Αιχμαλωσιά, (2013), Ωρίωνας, Εκ Βαθέων Ψίθυροι, (2014), Ωρίωνας, Ανατολή, (2015), Ωρίωνας. Συμμετείχε σε πλειάδα Ανθολογιών -περί τις εκατόν πενήντα-. Ποιήματα του, δημοσιεύτηκαν σε Λογοτεχνικά Περιοδικά, ενώ το 2015 μετείχε με την Ποιητική Συλλογή του, Ψίθυροι στα Οδοφράγματα, της Δίγλωσσης (Ιταλικά-Ελληνικά) Ποιητικής Τριλογίας Ο Χρόνος της Ελπίδας, εκδόσεις Universum. Έτυχε πολλών βραβεύσεων, ενώ είναι Μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Λογοτεχνίας, της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, του Ε.Π.Ο.Κ του Ομίλου UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστήμων Ελλάδος και πλειάδας άλλων Λογοτεχνικών Ενώσεων και Οργανισμών.

Παναγιώτης Κουμπούρας - Ο εκπαιδευτικός φιλόλογος Παναγιώτης Κουμπούρας γεννήθηκε το 1953 στην Κόνιτσα Ιωαννίνων και υπηρετεί επί 34 συνεχή έτη στο Λύκειο Ακράτας. Έχει βραβευθεί έως τώρα 31 φορές σε πανελλήνιους διαγωνισμούς ποίησης , διηγήματος και δοκιμίου. 1. Το 1992 στα Χανιά Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑΣ με θέμα την μάχη της Κρήτης. 2. Το 1993 στο Μεσολόγγι Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ με θέμα τους Ελεύθερους Πολιορκημένους. 3. Τον Ιούνιο 2002 τιμήθηκε με Γ΄ έπαινο πανελληνίου διαγωνισμού ποίησης από το Ιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων και την Πανελλήνια Πολιτιστική Κίνηση. 4. Τον Ιούλιο 2011 τιμήθηκε με τον Α΄έπαινο στον πανελλήνιο ποιητικό διαγωνισμό του Φιλολογικού και Λογοτεχνικού Ομίλου Αγρινίου « Κωσταντίνος Χατζόπουλος ». 5. Από τον Όμιλο Unesco Κεφαλληνίας – Ιθάκης στον 1o Διεθνή Ποιητικό Διαγωνισμό UNESCO ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 2013 με θέμα : «Η μαγεία της πλεύσης στην ρότα του Οδυσσέα» έλαβε το Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ. 6. Το 2014 έλαβε Α΄ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΙΗΣΗΣ σε διαγωνισμό που φέρει το όνομα : «ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ 2014» και ιδιαίτερα στην κατηγορία : ΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ από ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ. 7. Το 2015 βραβεύτηκε με το Γ΄βραβείο στους Δελφικούς Αγώνες Ποίησης στους Δελφούς. 8. Το 2015, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Ιλίου, κατά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου από το λογοτεχνικό περιοδικό ΚΕΛΑΙΝΩ , έγινε η βράβευση από την έγκριτη διεθνή κριτικό λογοτεχνίας κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΖΑΛΩΝΗ βιβλίων, που εκδόθηκαν τα έτη 2012-2013 και 2014. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΟΝΕΙΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΜΠΟΥΡΑ κ.ά.

Ανδρέας Φουσκαρίνης - Ο Ανδρέας Φουσκαρίνης γεννήθηκε στην Ανδραβίδα της Ηλείας τον Σεπτέμβριο του 1948, όπου ζει μέχρι σήμερα ως συνταξιούχος. Εργάστηκε για 36 συναπτά έτη στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική. Έφυγε ως διευθυντής του Γενικού Λυκείου Ανδραβίδας. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας ενώ το σχολικό έτος 1985-1986 φοίτησε στη Σχολή Επιμόρφωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης της Πάτρας. Παράλληλα δίδαξε για κάμποσα χρόνια σε Κ.Ε.Κ. του Πύργου σε θέματα πολιτισμού, Ιστορίας, Λαογραφίας και διαχείρισης ανθρώπινων πόρων. Ασχολείται με την Λογοτεχνία από τα μαθητικά του χρόνια ενώ έχει δημοσιεύσει κείμενά του από την εποχή που ήταν ακόμη φοιτητής σε διάφορα έντυπα του κέντρου και της περιφέρειας. Εχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές: «Πρελούντιο», 1980. «Συμπληγάδες Πέτρες και άλλα συναφή», 1982. «Περικαλλείς διηγήσεις Χριστοφόρου του Πατζινακίτου», 1983. Επίσης, την «Ανθολογία Ηλείων Λογοτεχνών», 1981 με τη συνεργασία των : Γιώργου Γώτη και Διονύση Κράγκαρη, τη μελέτη : «Η ανολοκλήρωτη κοινωνία του Μεσοπολέμου στο βιβλίο του Δημήτρη Χατζή: Το Τέλος της Μικρής μας Πόλης», 1990, την ποιητική συλλογή «Φρυκτωρίες», 2010 και τον τόμο: «΄Ανθη της Εσπερίας»,1994 που περιλαμβάνει μεταφράσεις ποιημάτων του Έλιοτ, του Πάουντ, του Πρεβέ, του Απολλιναίρ, της Πλαθ, του Λήβι, του Αρχίλοχου του Πάριου και άλλων. Εχει συνεργαστεί στην έκδοση των περιοδικών εντύπων: «Ανδρέας Καρκαβίτσας» και «Διάλογος» της Μορφωτικής ΄Ενωσης Λεχαινών, «Εκ Παραδρομής» της Πολιτιστικής Εταιρίας «Φράγμα» και «Δροσελή» της Κίνησης των Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον των Λεχαινών. Κείμενά του βρίσκονται δημοσιευμένα στα περιοδικά: «Διαβάζω», «Ανδρέας Καρκαβίτσας», «Διάλογος», «Εκ Παραδρομής», «Δροσελή», «Αλφειός» Πύργου, «Υδρία» Πατρών, «Ηπειρωτική Εστία» Ιωαννίνων, «Οροπέδιο», «Ηλειακή Πρωτοχρονιά-Ηλειακό Πανόραμα», «Εμβόλιμον», καθώς και σε άλλα έντυπα και εφημερίδες του Εσωτερικού και Εξωτερικού. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά. Εχει για έκδοση ακόμη μια συλλογή διηγημάτων καθώς και μια νέα ανέκδοτη ποιητική συλλογή με τον τίτλο «Νύχτες»» και τα μυθιστορήματα «Τη νύχτα που σκοτώσαν το Μιχάλη» και «Ο ΄Εγκλειστος της Απάμειας». ΄Εχει χρησιμοποιήσει κατά καιρούς διάφορα ψευδώνυμα, μεταξύ των οποίων και τα: «Αρχίλοχος Ναβίδης», «Σεβαστοκράτωρ Σεβαστιανός Δοριάλωτος» και άλλα. Για χρόνια κρατούσε τη στήλη του χρονογραφήματος στην εφημερίδα «Πρωινή» του Πύργου, ενώ παράλληλα δημοσίευε και άλλου είδους κείμενά του στην εν λόγω εφημερίδα. ΄Εχει διατελέσει διευθυντής πολιτισμού και αθλητισμού στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας για ένα χρόνο μετά τον οποίο παραιτήθηκε γιατί η αποτυχία του εγχειρήματος ήταν μεγάλη.


ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ

Ημερομηνία: Σάββατο 2 Νοεμβρίου
Ώρα 18:00 μ.μ.
Χώρος: Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών
Διεύθυνση: Ακαδημίας & Γεωρ. Γενναδίου 8, Αθήνα (Ακαδημίας & Γ. Γενναδίου 8, 7ος όροφος)
Διάρκεια εκδήλωσης: 2 ΩΡΕΣ (18:00-20:00 μ.μ.)
Συντονισμός εκδήλωσης: Πλούταρχος Πάστρας - ΕΚΔΟΤΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟΝΟΜΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΚΕΦΑΛΟΣ - 2/11/2019 - ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ»
ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΟΜΙΛΙΑ:
α) Καλωσόρισμα
β) Ενημέρωση για τη Διάκριση του λογοτεχνικού περιοδικού «Κέφαλος» από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Ελληνικό Κράτος,
γ) Ενημέρωση για το όραμα του λογοτεχνικού περιοδικού «Κέφαλος»,
δ) Ανακοίνωση δράσεων του λογοτεχνικού περιοδικού «Κέφαλος» για το 2020,
ε) Παρουσίαση προγράμματος εκδήλωσης  - Πλούταρχος Πάστρας, Εκδότης Λογοτεχνικού Περιοδικού «Κέφαλος - Το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς» & Εφημερίδας «Λογοτεχνικό Βήμα», Φιλόλογος, Δημοσιογράφος, Λογοτέχνης
ΧΟΡΩΔΙΑ-ΠΙΑΝΟ - Δημοτική Χορωδία Δήμου Γαλατσίου - Διεύθυνση Χορωδίας: Σπύρος Παπαδάτος
ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ - Κώστας Καρούσος
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ - Δημήτριος Πολλάτος 
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ - Καίτη Μπατάλια
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ - Γιάννης Φιλιππάκης 
ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ «1ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΕΦΑΛΟΣ» -  Α΄ΜΕΡΟΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΒΑΦΗ - Νίκη Σκουτέρη,Εκπαιδευτικός, Λογοτέχνιδα, Μέλος Κριτικής Επιτροπής: «2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης Κέφαλος»
ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΒΑΦΗ: «ΙΘΑΚΗ» και «Η ΠΟΛΙΣ» - Νίκη Σκουτέρη, Εκπαιδευτικός, Λογοτέχνιδα, Μέλος Κριτικής Επιτροπής: «2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης Κέφαλος»
ΑΠΟΝΟΜΗ «ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΣ 2017 & 2018»
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ - Σοφία Σκλείδα, Διδάκτωρ Συγκριτικής Παιδαγωγικής, Υποψήφια Μεταδιδάκτορας Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Λογοτέχνιδα, Μέλος Κριτικής Επιτροπής «1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πεζογραφίας Κέφαλος»
ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ: «Η ΦΟΝΙΣΣΑ» ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ - Σοφία Σκλείδα, Διδάκτωρ Συγκριτικής Παιδαγωγικής, Υποψήφια Μεταδιδάκτορας Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Λογοτέχνιδα, Μέλος Κριτικής Επιτροπής «1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πεζογραφίας Κέφαλος»
ΑΠΟΝΟΜΗ «ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΟΣ 2019»
ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ «1ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΕΦΑΛΟΣ» -  Β΄ΜΕΡΟΣ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ - Πλούταρχος Πάστρας, Εκδότης Λογοτεχνικού Περιοδικού «Κέφαλος - Το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς» & Εφημερίδας «Λογοτεχνικό Βήμα», Φιλόλογος, Δημοσιογράφος, Λογοτέχνης

ΤΑ «ΕΤΗΣΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΟΣ»

Κάθε χρόνο θα βραβεύονται από το λογοτεχνικό περιοδικό μας σύγχρονοι Έλληνες λογοτέχνες με κριτήρια: α. την ποιότητα των έργων τους, β. την αξιολόγηση της εργογραφίας τους και γ τη συμβολή τους με το έργο τους και την ενεργή παρουσία τους στα γράμματα, στη διανόηση και στην πνευματική δραστηριότητα.
Τέλος, τα βραβεία θα απονέμονται στους λογοτέχνες για την αξιολόγηση του συνολικού έργου τους και όχι για τα ενδεικτικά έργα που θα μας στείλουν (διαγωνισμοί για μεμονωμένα έργα όπως: ποιήματα, βιβλία, διηγήματα κτλ. υπάρχουν οι αντίστοιχοι διαγωνισμοί του «Κέφαλου»: «2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης Κέφαλος», «Διαγωνισμός Βραβείων Βιβλίου Κέφαλος», οι οποίοι βρίσκονται σε εξέλιξη κτλ.).

 

  

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Διευθύντρια κα Ελένη Κονοφάου, η αρχισυντάκτρια κα Λυγερή Βικάτου και η συντακτική ομάδα του πολιτιστικού περιοδικού myEptanisa της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας εργάζονται αφιλοκερδώς για τη λειτουργία το,υ με επίκεντρο τα Επτάνησα και τις δράσεις των  επτανησίων σε παγκόσμια κλίμακα και ενημερώνουν ότι μπορείτε να αποστέλνετε δελτία τύπου, ανακοινώσεις, άρθρα κ.α. μέσω μηνυμάτων στις σελίδες που διατηρεί το περιοδικό στο διαδίκτυο (fb, twitter, pinterest, instagram) καθώς και μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Οι δημοσιεύσεις ακολουθούν την πολιτική της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας για προβολή, διάδοση και διατήρηση του επτανησιακού πολιτισμού σε κάθε μορφή και έκφανσή του μέσα από τον αθλητισμό, τη γαστρονομία, τα γράμματα, την επιστήμη, την ιστορία, τις τέχνες, τον τουρισμό και κάθε μέσο, πρόταση ή βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση ενισχύει τους σκοπούς της. Οι δημοσιεύσεις ακολουθούν τον κανονισμό του περιοδικού, σύμφωνα με τον οποίο αναρτούνται εκτός από τα νέα των Επτανήσων και άλλα παγκόσμιου ή πανελλήνιου ενδιαφέροντος, αποκλείοντας κείμενα με πολιτικό ή κομματικό περιεχόμενο.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…