Βιβλιοπαρουσίαση: Παρασκευή Κοψιδά - Βρεττού «Το παιδί και η φύση του - Προς μια ποιητική παιδαγωγική»

Οι εκδόσεις Γρηγόρη σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Εταιρία Ελλάδος και το βιβλιοπωλείο Επί λέξει, μας προσκαλούν στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Παρασκευής Κοψιδά - Βρεττού «Το παιδί και η φύση του - Προς μια ποιητική παιδαγωγική», την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19:30 στο βιβλιοπωλείο Επί λέξει (Ακαδημίας 32, ΑΘήνα).

Σ’ αυτό το βιβλίο της, η άξια φιλόλογος και συγγραφέας Παρασκευή Κοψιδά-Βρεττού ευοδώνει μια μακρά πορεία εμπειρίας και αναστοχασμού. Ως εκπαιδευτικός πρώτου μεγέθους, δεν αρκείται στην απλή διδασκαλία της ύλης, αλλά παράλληλα λειτουργεί πάντοτε και από τη μετα-γνωστική θέση του ερευνώντος νου.

Πυρηνικό στοιχείο του εν λόγω ερευνητικού αναστοχασμού είναι η στρατηγική που επιδιώκει να αναδείξει, να καλλιεργήσει και να εμπλουτίσει μια πλούσια φλέβα υλικού που ενυπάρχει στην παιδικότητα (συμπεριλαμβανομένης και της εφηβείας). Η συγγραφέας έχει εντοπίσει αυτή τη φλέβα, που συνίσταται σε μία ισοδυναμία: Παιδικότητα = Ποιητικότητα.

Σ’ αυτή τη βάση, έχει επεξεργαστεί και εκθέτει στο βιβλίο της, με ευρύτητα και πειστικότητα, μία αναλυτική και πρακτική μεθοδολογία, που η ίδια εύστοχα αποκαλεί Ποιητική Παιδαγωγική. Περιεχόμενό της είναι η ευτυχής συνάρθρωση του υποκειμένου-εν-ποιήσει, που είναι το παιδί, με ένα παιδαγωγικό περιβάλλον που υποδέχεται, τροφοδοτεί και αναπτύσσει την εγγενή ποιητικότητα της παιδικής ψυχής: Μία σχολή ποιητικής φαντασίας και λόγου. Αφθονία του υλικού και συστηματικότητα της έρευνας επιτρέπουν λοιπόν στη συγγραφέα να υπηρετήσει ευδοκίμως το όραμά της: Να μετατρέψει όσα η ζωή, ο κόπος και η έμπνευση της έχουν προσφέρει σε ηδύ καρπό, που θέλει και κατορθώνει να μοιραστεί με όλους. Παιδαγωγός, ερευνητής, γονιός, κάθε ενήλικος που σχετίζεται με παιδιά ή επιθυμεί να έρθει σε επαφή με τις καλύτερες πτυχές της ανθρώπινης κατάστασης, όπως και τα ίδια τα παιδιά, έχουν να κερδίσουν πολλά απ' αυτό το βιβλίο...

 

Το παιδί και η φύση του
Προς μια ποιητική παιδαγωγική
Παρασκευή Κοψιδά-Βρεττού
Εκδόσεις Γρηγόρη
270 σελ.
ISBN 978-960-612-218-7
Τιμή €17,00

 

Πηγή: diastixo.gr

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Διευθύντρια κα Ελένη Κονοφάου, η αρχισυντάκτρια κα Λυγερή Βικάτου και η συντακτική ομάδα του πολιτιστικού περιοδικού myEptanisa της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας εργάζονται αφιλοκερδώς για τη λειτουργία το,υ με επίκεντρο τα Επτάνησα και τις δράσεις των  επτανησίων σε παγκόσμια κλίμακα και ενημερώνουν ότι μπορείτε να αποστέλνετε δελτία τύπου, ανακοινώσεις, άρθρα κ.α. μέσω μηνυμάτων στις σελίδες που διατηρεί το περιοδικό στο διαδίκτυο (fb, twitter, pinterest, instagram) καθώς και μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Οι δημοσιεύσεις ακολουθούν την πολιτική της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας για προβολή, διάδοση και διατήρηση του επτανησιακού πολιτισμού σε κάθε μορφή και έκφανσή του μέσα από τον αθλητισμό, τη γαστρονομία, τα γράμματα, την επιστήμη, την ιστορία, τις τέχνες, τον τουρισμό και κάθε μέσο, πρόταση ή βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση ενισχύει τους σκοπούς της. Οι δημοσιεύσεις ακολουθούν τον κανονισμό του περιοδικού, σύμφωνα με τον οποίο αναρτούνται εκτός από τα νέα των Επτανήσων και άλλα παγκόσμιου ή πανελλήνιου ενδιαφέροντος, αποκλείοντας κείμενα με πολιτικό ή κομματικό περιεχόμενο.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…