πριν από 9 μήνες

Η Κερκυραϊκή Ένωση Αθηνών τιμά τον συγγραφέα Λουκιανό Ζαμίτ

Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου τ.έ. η Κερκυραϊκή Ένώσεως Αθηνών εις την αίθουσα του εντευκτηρίου της επί της οδού Δερβενίων 16, πάροδος Μαυρομιχάλη και Ιπποκράτους , θα τιμήσει τον εκλεκτό φίλο της Ενώσεως και σπουδαίο συγγραφέα Λουκιανό Ζαμίτ, παρουσιάζοντας ορισμένα από τα εκλεκτά βιβλία του.


Ο Λουκιανός Ζαμίτ γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1931 και ζει στην Κέρκυρα . Πρώτη εμφάνιση στα γράμματα το 1952 με την δημοσίευση διηγημάτων του στην "Καθολική" των Αθηνών και τον επόμενο χρόνο στην "Εφημερίδα των ειδήσεων " του Γιώργου Βραδή , που συνεχίστηκε μέχρι τον θάνατο του εκδότη της.
Ένα σημαντικό αριθμό διηγημάτων , πέρα από τις αυτοτελείς εκδόσεις , έχει δημοσιεύσει στον καθημερινό και περιοδικό τύπο , καθώς και σε λογοτεχνικά περιοδικά , όπως " Το πρώτο σκαλί", "Το Επτανησιακό ημερολόγιο και τον Πόρφυρα", "Στις ανθολογίες Τραπεζική Άνοιξη", "Ανθολογία Λόγου και Τέχνης Τραπςζικών" κ.ά,
Πολλά από αυτά αναφέρονται στην περίοδο του πολέμου και της κατοχής και στη δυστυχία και τη φτώχια που δυνάστευε το νησί μας κατά τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια. Συνεργασίες και διηγήματα του Λουκιανού Ζαμίτ έχουν μεταδοθεί , κατά καιρούς , από το Κρατικό ραδιόφωνο .
Πολλά και ποικίλα θέματα θέματα ιστορικού, κυρίως ενδιαφέροντος, ειδικότερα δε αναφερόμενα στην Κέρκυρα του 19ου αιώνα και στον αγώνα των Επτανησίων για την απαλλαγή τους από την Βρετανική κυριαρχία, έχει παρουσιάσει από το βήμα της Αίθουσας του Μουσείου Σολωμού, της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας , του Ροταριανού Ομίλου , του οποίου υπήρξε και Πρόεδρος κ. ά.
Είναι επίσης το αρχαιότερο διοικητικό μέλος της Εταιρίας Κερκυραϊκών Σπουδών (από το 1963).


Θα παρουσιαστούν τα βιβλία :

Διαπρεπείς Κερκυραίοι 16-19 Αιώνα
Οι Μαλτέζοι στην Κέρκυρα και στον ευρύτερο Μεσογειακό χώρο  
Οι οικοδεσπότες του Αχιλλείου, Αυτοκράτειρα Ελισάβετ & Ο Κάϊζερ Γουλιέλμος Β΄ 
Η Κέρκυρα στις λεπτομέρειες της
Στην Κορέα & Ιαπωνία 
Τα χελιδόνια ξανάρθαν 
Η Μπόρα κ.ά. διηγήματα.


Η προσπάθεια της Ενώσεως μας, για προβολή της πνευματικής και πολιτιστικής ζωής του Νησιού μας πρέπει να στηριχθεί από τα μέλη και φίλους μας και γιαυτό παρακαλούμε για την προσέλευση σας .


Εφ΄όσον κάποιος θελήσει να προμηθευθεί κάποιο από τα προαναφερόμενα βιβλία , σας ενημερώνουμε ότι το κάθε ένα στοιχίζει € 10,00.

Ειδική τιμή του κ Ζαμίτ κατόπιν παρακλήσεως μας.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Διευθύντρια κα Ελένη Κονοφάου, η αρχισυντάκτρια κα Λυγερή Βικάτου και η συντακτική ομάδα του πολιτιστικού περιοδικού myEptanisa της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας εργάζονται αφιλοκερδώς για τη λειτουργία το,υ με επίκεντρο τα Επτάνησα και τις δράσεις των  επτανησίων σε παγκόσμια κλίμακα και ενημερώνουν ότι μπορείτε να αποστέλνετε δελτία τύπου, ανακοινώσεις, άρθρα κ.α. μέσω μηνυμάτων στις σελίδες που διατηρεί το περιοδικό στο διαδίκτυο (fb, twitter, pinterest, instagram) καθώς και μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Οι δημοσιεύσεις ακολουθούν την πολιτική της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας για προβολή, διάδοση και διατήρηση του επτανησιακού πολιτισμού σε κάθε μορφή και έκφανσή του μέσα από τον αθλητισμό, τη γαστρονομία, τα γράμματα, την επιστήμη, την ιστορία, τις τέχνες, τον τουρισμό και κάθε μέσο, πρόταση ή βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση ενισχύει τους σκοπούς της. Οι δημοσιεύσεις ακολουθούν τον κανονισμό του περιοδικού, σύμφωνα με τον οποίο αναρτούνται εκτός από τα νέα των Επτανήσων και άλλα παγκόσμιου ή πανελλήνιου ενδιαφέροντος, αποκλείοντας κείμενα με πολιτικό ή κομματικό περιεχόμενο.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…