Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ιακωβάτειου Βιβλιοθήκης

Το Εφορευτικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης στην προσπάθειά του να μεταμορφώσει το χώρο του Μουσείου Ληξουρίου σε Ανοικτό Κέντρο Γνώσης και Πολιτισμού καταρτίζει ένα πολυδύναμο πρόγραμμα εκδηλώσεων για το Φθινόπωρο και το Χειμώνα και καλεί όλους τους συμπολίτες να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια.

Το πρόγραμμα μέχρι τα Χριστούγεννα, ανάμεσα στα άλλα, θα περιλαμβάνει:

Πρόσκληση σε δυο συγγραφείς να επισκεφτούν Σχολεία του Ληξουριού και της Αγίας Θέκλης: ο ένας θα συναντηθεί με τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και ο άλλος με τους μαθητές του Πετρίτσειου Λυκείου. Στη συνέχεια θα μιλήσουν και στο χώρο του Μουσείου.

Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων με τον Χαράλαμπο Μακρή – μια Έκθεση που καλό είναι να δουν μικροί και μεγάλοι.

Έναρξη λειτουργίας Κινηματογραφικής Λέσχης. Αυτόν τον καιρό συζητούν για την ίδρυση και λειτουργία Κινηματογραφικής Λέσχης (Κ. Λ.) στο Ληξούρι εκπρόσωποι της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, του Δήμου Ληξουρίου και του Παλληξουριακού (ο τελευταίος δικαιωματικά και τιμητικά, επειδή στο παρελθόν είχε στήσει Κ. Λ.). Πρέπει να διευκρινιστούν και να λυθούν κάποια γραφειοκρατικά και τυπικά ζητήματα. Η προετοιμασία για την ίδρυση της Κ. Λ. ελπίζουμε να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Η Ομάδα Φωτογραφίας της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης θα επαναλειτουργήσει από τις αρχές του Νοεμβρίου.

Ολοκληρώνονται οι επισκευές στο βιβλιοαυτοκίνητο και σύντομα το τελευταίο θα ξεκινήσει τις επισκέψεις του στα περιφερειακά Σχολεία του νησιού μας.

 

“ΣΥΜΜΙΚΤΑ ΠΑΛΙΚΗΣ”

Παρουσίαση στην Αθήνα

Έχουμε προγραμματίσει την παρουσίαση των “Συμμίκτων Παλικής”, που πρόσφατα εξέδωσε η Βιβλιοθήκη μας, και στην Αθήνα. Τέσσερις συμπολίτες μας, έγκριτοι επιστήμονες, έχουν αναλάβει να κάνουν την παρουσίαση του δίτομου έργου στο αμφιθέατρο του Βυζαντινού Μουσείου στην Αθήνα στις 26 Νοεμβρίου.

Διάθεση του έργου

Τα “Σύμμικτα Παλικής” μπορείτε να τα προμηθευτείτε είτε από τα γραφεία της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης (Μουσείο Ληξουρίου) είτε από τα βιβλιοπωλεία “Hapy House” (Mπάμπης Μουρελάτος) στο Ληξούρι και “Κύβος” ( Παναγής Μοσχονάς) στο Αργοστόλι. Και οι δύο τόμοι (560 περίπου σελίδων ο καθένας) πωλούνται 40 ευρώ.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου και η διευθύντρια της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης επισκέφτηκαν τον βουλευτή κ. Π. Καππάτο και τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Στ. Τραυλό και τους ενημέρωσαν για τα προβλήματα της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης (επισκευή κτηρίου, διορισμοί υπαλλήλων).

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Οφείλουμε ευχαριστίες:

στην κ. Μάρω Λιναρδάτου, σύζυγο του Νίκου Λιναρδάτου, η οποία φρόντισε και έστειλε στη Βιβλιοθήκη μας την πλούσια και αξιόλογη βιβλιοθήκη του συζύγου της, ο οποίος λίγες ημέρες πριν φύγει από τη ζωή, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου της Ιακωβατείου Πέτρο Πετράτο, είχε εκφράσει την επιθυμία να δωρίσει το σύνολο των βιβλίων του στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη

στη φίλη της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης (θέλει να κρατήσει την ανωνυμία της) που πρόσφερε δύο στόρια σκίασης για το γραφείο της Βιβλιοθήκης μας στο Μουσείο

στη Μεταφορική “Λυκούδης” για τη δωρεάν μεταφορά δεμάτων της Βιβλιοθήκης μας στην Αθήνα και για τη “χαμηλή” τιμή της μεταφοράς των βιβλίων Νίκου Λιναρδάτου.

 

ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Διευθύντρια κα Ελένη Κονοφάου, η αρχισυντάκτρια κα Λυγερή Βικάτου και η συντακτική ομάδα του πολιτιστικού περιοδικού myEptanisa της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας εργάζονται αφιλοκερδώς για τη λειτουργία το,υ με επίκεντρο τα Επτάνησα και τις δράσεις των  επτανησίων σε παγκόσμια κλίμακα και ενημερώνουν ότι μπορείτε να αποστέλνετε δελτία τύπου, ανακοινώσεις, άρθρα κ.α. μέσω μηνυμάτων στις σελίδες που διατηρεί το περιοδικό στο διαδίκτυο (fb, twitter, pinterest, instagram) καθώς και μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Οι δημοσιεύσεις ακολουθούν την πολιτική της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας για προβολή, διάδοση και διατήρηση του επτανησιακού πολιτισμού σε κάθε μορφή και έκφανσή του μέσα από τον αθλητισμό, τη γαστρονομία, τα γράμματα, την επιστήμη, την ιστορία, τις τέχνες, τον τουρισμό και κάθε μέσο, πρόταση ή βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση ενισχύει τους σκοπούς της. Οι δημοσιεύσεις ακολουθούν τον κανονισμό του περιοδικού, σύμφωνα με τον οποίο αναρτούνται εκτός από τα νέα των Επτανήσων και άλλα παγκόσμιου ή πανελλήνιου ενδιαφέροντος, αποκλείοντας κείμενα με πολιτικό ή κομματικό περιεχόμενο.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…