Το βιβλίο «Πορφυρός Λύκος» του Πέτρου Κασιμάτη κόβει την ανάσα!

Η πιο συγκλονιστική υπόθεση κατασκοπείας του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Είχε το κωδικό όνομα «147» και ήταν μοναχικός στη δράση του. Ο Πορφυρός Λύκος... Ακόμα και για όσους τον εμπιστεύονταν, ακόμα και για όσους διάλεγε να τον ακολουθήσουν στις ριψοκίνδυνες αποστολές.

Αυτοί ακολουθούσαν. Εκείνος επέλεγε. Ο Χανς Ρίγκλερ και όλες οι σημειώσεις του! Τα κρυφά ραντεβού των κατασκόπων. Οι μυστικοί ρόλοι όλων. Οι αποστολές και τα ονόματα των πρωταγωνιστών. Οι απόρρητες αναφορές κρυμμένες στον σκοτεινό θάλαμο μιας κινηματογραφικής κάμερας! Ναι, ο Γερμανός κατάσκοπος εμφανιζόταν στους κύκλους της Αθήνας ως κινηματογραφιστής με βρετανική υπηκοότητα, με το όνομα μίστερ Ουίλιαμ Λάιονς, και είχε την αμέριστη προστασία της βρετανικής πρεσβείας. Οι επαγγελματίες του μυστικού μετώπου τους, οι επίλεκτοι των γερμανικών δικτύων, συναντιούνταν στα κεντρικά γραφεία της Siemens στην Αθήνα, στα γραφεία της AEG και στην Τηλεφωνική Υπηρεσία, εκεί όπου ήταν τα ορμητήρια των συσκέψεων...

Ένας Άγγλος κινηματογραφιστής και ζωγράφος φτάνει στην Αθήνα του 1937, πριν ξεσπάσει ο Β' Παγκόσμιος πόλεμος. Στην πραγματικότητα είναι ο πιο επιδέξιος Γερμανός κατάσκοπος που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με απευθείας εντολές από τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών του Γ' Ράιχ και λογοδοτεί προσωπικά στον Φον Κανάρη ή και στον ίδιο τον Χίτλερ. Μιλά επτά γλώσσες, είναι δαιμόνιος, έχει κάνει πλαστικές επεμβάσεις στο πρόσωπο, έχει κωδικό όνομα «Πορφυρός Λύκος» εξαιτίας ενός κόκκινου φουλαριού.

Είναι η ιστορία του Χανς Ρίγκλερ, του μοναχικού λύκου του Ράιχ ο οποίος είναι ό,τι πολυτιμότερο είχε το Βερολίνο πριν και κατά τη διάρκεια της Κατοχής της Ελλάδας από του Γερμανούς. «Φυτεύει» κοριούς στην Αμερικανική Πρεσβεία, οργανώνει δολοφονίες αποδίδοντάς τες σε τρίτους, αρπάζει σχεδιαγράμματα οχυρώσεων, καταγράφει καταφύγια υποβρυχίων σε φυσικές σπηλιές σε όλη τη χώρα, σταθμίζει το φρόνημα του ελληνικού λαού αποστέλλοντας απόρρητες εκθέσεις, αξιολογεί ειδικού χειρισμού πληροφορίες κι ανακατεύεται στα κοσμικά σαλόνια της Αθήνας. Διευθύνει ένα ολόκληρο δίκτυο διακίνησης πλαστών χαρτονομισμάτων για να χρηματοδοτηθούν οι μυστικές επιχειρήσεις δράσης των ναζί κατασκόπων.

Το κυνήγι του πιο επιδέξιου ανθρώπου του Χίτλερ στην Αθήνα από την ελληνική αντικατασκοπεία είναι συναρπαστικό και οι παγίδες στήνονται στα γραφεία της Siemens, της AEG, στο ξενοδοχείο «Μινέρβα» όπου διέμενε ο Ρίγκλερ και αλλού. Ανακαλύπτονται τα ντοκουμέντα-φωτιά κρυμμένα από τον ίδιο μέσα στον σκοτεινό θάλαμο της κινηματογραφικής του κάμερας και αρχίζει μια συγκλονιστική περιπέτεια την περίοδο 1940-41 με νέα άγνωστα στοιχεία για τους Έλληνες αξιωματικούς, που κόβουν την ανάσα σχετικά με το ποιοι και πώς οργάνωσαν τον τορπιλισμό του «Έλλη»!
Για τα πλαστά σχέδια των οχυρών Ρούπελ που δόθηκαν στους Γερμανούς.
Για τους διπλούς κατασκόπους που δούλευαν για την ελληνική κυβέρνηση με… καθοδήγηση της καγκελαρίας…

«Το βιβλίο του Πέτρου Κασιμάτη έρχεται να συμπληρώσει ένα σημαντικό κενό…».
John Carr (Times του Λονδίνου)

«Συναρπαστικό θρίλερ δράσης και κατασκοπείας με έντονο ελληνικό και διεθνές χρώμα. Ανθρώπινο, γράφτηκε από τον εγγονό του Έλληνα ήρωα του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου».
Paul Anastasi (BBC World Service)

«Ιδιαίτερα πολύτιμο βιβλίο για τους λάτρεις των πολεμικών περιπετειών στη θάλασσα, αφού ένας από τους κυριότερους ρόλους του ναζί πράκτορα ήταν να κατασκοπεύει τα λιμάνια στο στρατηγικό νησί της Κρήτης».
David Class (Sydney Morning Herald)

Ο Πέτρος Κασιμάτης είναι δημοσιογράφος-ερευνητής. Με πλούσια θητεία στους μεγάλους τίτλους των εφημερίδων, μα και σε πολλά ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά οχυρά. Έχει τιμηθεί με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση και με το Πρώτο Διεθνές Βραβείο από την Ένωση Αργεντινών Συγγραφέων στην Αίθουσα «Μπόρχες» στο Μπουένος Άιρες. Βρήκε τη δημοσιογραφική σκυτάλη σε μια ερημιά που την είχε αφήσει ξεχασμένη ο τελευταίος ρεπόρτερ Βασίλης Καββαθάς. Διετέλεσε Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Βουλής. Ο ήρωας Μιχάλης Παπουτσάκης ήταν παππούς του.

 

ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για Πέτρος Κασιμάτης βιογραφικό

Ο Πέτρος Κασιμάτης είναι δημοσιογράφος-ερευνητής και εργάστηκε στους μεγάλους τίτλους των εφημερίδων. Διετέλεσε διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Βουλής των Ελλήνων, όπου εργάζεται μέχρι σήμερα, ενώ αποστολές του και αποκλειστικότητές του έχουν απασχολήσει τη Le Monde, το BBC, το CNN και όλα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Έχει καλύψει εφτά πολεμικές αναμετρήσεις και ανατροπές καθεστώτων (από το Αφγανιστάν μέχρι τη Λατινική Αμερική κι από τη Ρουμανία μέχρι τον Λίβανο, το Κουρδιστάν και τη Βοσνία). Ταξίδεψε πολύ με όλα τα μέσα και στις πέντε ηπείρους, τις περισσότερες φορές ως ειδικός απεσταλμένος αθηναϊκών εφημερίδων.

Έχει εκδώσει τέσσερα δημοσιογραφικά βιβλία, τρία λογοτεχνικά (έχουν μεταφραστεί στα ισπανικά, γαλλικά, ρωσικά, ρουμανικά), καθώς και ένα βιβλίο ταξιδιωτικής λογοτεχνίας.

Είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κόμρατ και επιστημονικός συνεργάτης στον τομέα Νεοελληνικής Κοινωνίας του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Έχει τιμηθεί με το Πρώτο Βραβείο Δημοσιογραφίας του Ιδρύματος Μπότση για την πολύχρονη έρευνά του σχετικά με τους επιζώντες αγνοούμενους του Αττίλα. Του έχει επίσης απονεμηθεί το Μετάλλιο Τιμής της Ακαδημίας Επιστημών της Μολδαβίας. Πήρε το Πρώτο Διεθνές Βραβείο Λογοτεχνίας από την Ένωση Αργεντινών Συγγραφέων. Προτάθηκε ως συγγραφέας της χρονιάς για το 2010.

 

 

Πηγή:  protothema.gr/

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Διευθύντρια κα Ελένη Κονοφάου, η αρχισυντάκτρια κα Λυγερή Βικάτου και η συντακτική ομάδα του πολιτιστικού περιοδικού myEptanisa της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας εργάζονται αφιλοκερδώς για τη λειτουργία το,υ με επίκεντρο τα Επτάνησα και τις δράσεις των  επτανησίων σε παγκόσμια κλίμακα και ενημερώνουν ότι μπορείτε να αποστέλνετε δελτία τύπου, ανακοινώσεις, άρθρα κ.α. μέσω μηνυμάτων στις σελίδες που διατηρεί το περιοδικό στο διαδίκτυο (fb, twitter, pinterest, instagram) καθώς και μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Οι δημοσιεύσεις ακολουθούν την πολιτική της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας για προβολή, διάδοση και διατήρηση του επτανησιακού πολιτισμού σε κάθε μορφή και έκφανσή του μέσα από τον αθλητισμό, τη γαστρονομία, τα γράμματα, την επιστήμη, την ιστορία, τις τέχνες, τον τουρισμό και κάθε μέσο, πρόταση ή βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση ενισχύει τους σκοπούς της. Οι δημοσιεύσεις ακολουθούν τον κανονισμό του περιοδικού, σύμφωνα με τον οποίο αναρτούνται εκτός από τα νέα των Επτανήσων και άλλα παγκόσμιου ή πανελλήνιου ενδιαφέροντος, αποκλείοντας κείμενα με πολιτικό ή κομματικό περιεχόμενο.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…