πριν από 2 χρόνια

"Το Όνειρο Του Ιωάννη" Παρουσίαση νεανικού βιβλίου στο Μουσείο Καποδίστρια στην Κέρκυρα

Το Μουσείο Καποδίστρια - Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας παρουσιάζουν το νεανικό βιβλίο της Έλσας Μυρογιάννη ''Το όνειρο του Ιωάννη'' (εκδ. Καλειδοσκόπιο). Ομιλητές:

  • Βιβή Κουρή, δρ. Ιστορίας, Διευθύντρια 1ου Γυμνασίου Κέρκυρας,
  • Έλσα Μυρογιάννη, συγγραφέας του βιβλίου και επίτιμη σχολική σύμβουλος φιλολόγων - μουσειολόγος 
  • Ελένη Σταμπόγλη-Γούστη, ιστορικός - εκδότρια  (Εκδόσεις "Καλειδοσκόπιο").


Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κέρκυρας: Σοφία Λυκούρη, Γιώργος Στρατηγός, Άρης Σερμέτης- Γκανάτσιος και Ευαγγελία Καραγιάννη, θα διαβάσουν αποσπάσματα του βιβλίου και θα παρουσιάσουν τις δραστηριότητες που πραγματοποίησαν στο Μουσείο Καποδίστρια παρακινημένοι από την ανάγνωση του βιβλίου.

Μαθητικό μουσικό σχήμα του 1ου Γυμνασίου Κέρκυρας θα πλαισιώσει την εκδήλωση, με συνθέσεις που σχετίζονται με την εποχή του Ι. Καποδίστρια.

Σχετικά με το βιβλίο:

“Το Όνειρο του Ιωάννη” αποτελεί την πρώτη σύγχρονη έκδοση στην Ελλάδα που αφορά στην προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια και απευθύνεται σε νεανικό κοινό. Το Μουσείο Καποδίστρια - Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών, συνεργάστηκε με τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, συμβάλλοντας συμβουλευτικά και με παραχώρηση υλικού.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και νέους. Το κείμενο της Έλσας Μυρογιάννη αξιοποιεί πλήθος ιστορικών πηγών, ενώ η εικονογράφηση της Ευαγγελίας Γουτιάνου βασίστηκε και σε υλικό που παραχώρησε το Μουσείο. Το βιβλίο συμπληρώνεται από ένα εικονογραφημένο χρονολόγιο, με πρόσθετες πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του Κυβερνήτη συνδυασμένες με χαρακτηριστικά εκθέματα της Συλλογής του Μουσείου.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…