Παρουσίαση του βιβλίου «Το σκοτεινό μίσος μέσα σου» της Χριστιάνας - Βερόνικας Καποδίστρια

Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο "Το σκοτεινό μίσος μέσα σου",  από τις Εκδόσεις Αέναον παρουσιάζει η κερκυραία συγγραφέας Χριστιάνα Βερόνικα Καποδίστρια το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στο Corfu Palace.

 

Σε σημείωμά της η συγγραφέας, αναφέρει:

Κάπου εκεί στα οχτώ μου χρόνια στον κήπο με τις τριανταφυλλιές, γράφοντας τα πρώτα μου ποιήματα με πλησίασε ο πατέρας. Εκεί, με ρώτησε για πρώτη φορά «Τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω». Τον κοίταξα με σοβαρότητα «Συγγραφέας» του απάντησα και απ’ το βλέμμα του και το καταφατικό κούνημα του κεφαλιού του κατάλαβα ότι με πίστεψε. Στα δεκατρία μου , ο πατέρας άκουγε με προσοχή τα κείμενα μου, που όλο και μεγάλωναν και γίνονταν ιστορίες. Στα δεκαέξι μου τα κείμενα μου έπαιρναν πλέον την μορφή βιβλίου. Χαμογελούσε ο πατέρας. Στα εικοσιτέσσερα πήρα το πρώτο μου λογοτεχνικό βραβείο και εκεί δάκρυσε ο πατέρας. Σήμερα λοιπόν, είμαι εδώ για να αγκαλιάσω το παιδικό μου όνειρο που έγινε λέξεις και οι λέξεις βιβλίο. Ένα βιβλίο για την συμπεριφορά των ανθρώπων σε περιόδους κρίσης, για μια οικογένεια στην Ελλάδα της κρίσης, για τα όνειρα που δεν σταματούν ποτέ και το σκοτεινό μίσος που παραμονεύει πάντα. Μια αληθινή ιστορία που εξελίσσεται σε Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΒΕΡΟΝΙΚΑ

Η Καποδίστρια Χριστιάνα Βερόνικα γεννήθηκε στη Κέρκυρα στις 24 Δεκεμβρίου 1990. Σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη, στο τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών σπουδών του πανεπιστημίου Μακεδονίας (μόλις τελείωσε). Γνωρίζει Αγγλικά, Ρωσικά και Σερβοκροατικά. Λατρεύει τη λογοτεχνία και το θέατρο. Έχει γράψει πολλές ιστορίες και νουβέλες, οι οποίες είναι ανέκδοτες. Μια δημοσίευση, βρίσκεται στον διαδικτυακό τόπο: www.onestory.gr, με τίτλο: Τα Δάκρυα των αγγέλων. Μέσα απ’ τα μάτια μιας Παλαιστίνιας, ενώ μια ακόμα θα πραγματοποιηθεί στην ανοιχτή βιβλιοθήκη (open book), εντός ολίγων ημερών, έπειτα από διάκριση στον διαγωνισμό tweet stories Η συμμετοχή στον διαγωνισμό microγραφή, αποτελεί τη πρώτη συμμετοχή σ’ ένα τέτοιο διαγωνισμό, καθώς και τη πρώτη προσπάθεια συγγραφής σεναρίου.

 

 

Πηγή: kerkyrasimera.gr/t-short.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…