Σελίδα 1 από 3

Επιστήμες

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας και το Κέντρο Πληροφόρησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Χαρτογραφίας και Γεωγραφικής Ανάλυσης ΑΠΘ, διοργανώνουν και μας προσκαλούν στην έκθεση με θέμα τη Χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή στην αίθουσα τέχνης «Θεόδωρος Στάμος», από τις 20 έως και τις 31 Μαϊου 2018. 

Το 12ο κατά σειρά Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών διοργανώνεται και το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 από τα δύο τμήματα της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου: το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας (ΤΤΗΕ) και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών (Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών - ΕΡΗΜΕΕ).

Τι ρόλο μπορεί να διαδραματίσει στην αστροφυσική η ανακάλυψη μιας «διαστημικής τηγανίτας» που «τραγουδάει»; Πολύ μεγάλο, καθώς φωτίζει τη διαδικασία της αστρογένεσης, η οποία παραμένει ακόμα ανεξερεύνητη. Δύο Ελληνες επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ) προχώρησαν χθες σε μια συναρπαστική δημοσίευση στο έγκριτο περιοδικό Science, η οποία ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια.

Ο Επίκουρος (341 – 271 π.Χ), φιλόσοφος της ελληνιστικής περιόδου, παρουσιάζει ισχυρές επιρροές από τον Δημόκριτο όσον αφορά τις αντιλήψεις του σχετικά με την δομή και την μορφή του κόσμου. Στην ηθική φιλοσοφία του, αναδεικνύει την ευδαιμονία ως το μέγιστο αγαθό που ο άνθρωπος πρέπει να επιδιώκει, σε κάθε του δραστηριότητα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κερκύρας παρουσιάζει την εναρκτήρια τελετή του 20ου Συνεδρίου της, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ιόνιο Ακαδημία την Παρασκευή 20 Απριλίου, 2018 και ώρα 21.00.

Στα πλαίσια της τριήμερης διοργάνωσης «BRAINS ON THE HILL» στην Canberra της Αυστραλίας, την Τρίτη, 27/3/2018, ο παγκοσμίου φήμης Ιθακήσιος νευροεπιστήμονας, καθ. Γ. Παξινός, παρουσίασε το νέο του βιβλίο ΤΗΕ ΒRΑΙΝ ΑΤLAS στο Αυστραλιανό Κοινοβούλιο, που τον τίμησε με έκθεση των βιβλίων του και χρόνο ομιλίας 40 λεπτών, σε απευθείας αποκλειστική μετάδοση από εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας διοργανώνει διάλεξη με θέμα «ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ»,την Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 στις 20:30 στην αίθουσα  της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας (Πλατεία Σκαραμαγκά).

Η Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας διοργανώνει διάλεξη με θέμα ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΤΕΧΝΗ τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 στις 20:30 στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου με ομιλητή τον φυσικό MSC Σπύρο Γεωργαρά.

 Την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018 στις 18:30, στην Ιόνιο Ακαδημίαμ, με ελεύθερη είσοδο θα προβληθεί ντοκυμαντέρ και θα αναλυθούν νεότερα στοιχεία για τη σχέση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων με την Κέρκυρα, ενώ θα γίνει και επίδειξή του από εξειδικευμένους επιστήμονες του ΑΠΘ, μέλη της Ακαδημίας Θεσμών και Πολιτισμών.

Σελίδα 1 από 3

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…