Διάλεξη με θέμα: «Το κύκνειο άσμα των Αστρικών Συστημάτων» στην Ιατροχειρουργική Εταιρεία Κέρκυρας

Η Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας διοργανώνει διάλεξη με θέμα: «Το κύκνειο άσμα των Αστρικών Συστημάτων».

Ομιλητής: Δρ. Κοσμάς Γαζέας, Λέκτορας Παρατηρησιακής Αστροφυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η διάλεξη θα δοθεί  τη Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 στις 20:30 Στην αίθουσα της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας (Πλ. Σκαραμαγκά) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

-----

Στο σύμπαν υπάρχει περίπου 70% υδρογόνο, 30% ήλιο και κάποια ίχνη βαρύτερων στοιχείων. Οτιδήποτε βλέπουμε γύρω μας στον ουρανό αποτελείται από τα ίδια συστατικά σε ελαφρώς διαφορετικές αναλογίες, αφού τα αστέρια, οι γαλαξίες και τα νεφελώματα είναι απλώς διαφορετικές όψεις του ίδιου πράγματος. Η ζωή και ο θάνατος είναι δύο αλληλένδετα γεγονότα, αφού οτιδήποτε στη φύση γεννιέται, ζει και πεθαίνει. Τα αστέρια που βλέπουμε στον νυχτερινό ουρανό δημιουργούνται όταν ένα νέφος αερίων καταρρέει υπό την επίδραση της βαρύτητάς του, ενώ η μάζα είναι τελικά αυτή που θα καθορίσει τον τρόπο που θα ζήσει και θα εξελιχθεί. Η μελέτη των μηχανισμών της αστρικής εξέλιξης έδωσε στους επιστήμονες ένα μοναδικό εργαλείο για την κατανόηση της λειτουργίας του σύμπαντος από τα πρώτα στάδιά του μέχρι σήμερα αλλά και τη δυνατότητα πρόβλεψης της μελλοντικής εξελικτικής πορείας του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζούμε.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…