Διάλεξη με θέμα «ΓΑΛΑΞΙΕΣ: Εξερευνώντας τα Σύμπαντα-νησιά» από την Αστονομική Εταιρία Κέρκυρας

Η Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας διοργανώνει διάλεξη με θέμα «ΓΑΛΑΞΙΕΣ: Εξερευνώντας τα «Σύμπαντα-Νησιά» τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 στις 21:00 στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.

 

 Το 1610 ο Γαλιλαίος έστρεψε το τηλεσκόπιό του στον ουρανό και διαπίστωσε ότι ο Γαλαξίας, αυτή η θολή λωρίδα φωτός που διατρέχει απ’ άκρη σ’ άκρη το στερέωμα, αποτελείται από αμέτρητα αστέρια. Για τους επόμενους αιώνες εθεωρείτο ότι αυτός ήταν ολόκληρο το Σύμπαν. Όμως κάποια παράξενα νεφελώδη ουράνια αντικείμενα προβλημάτιζαν τους αστρονόμους.

Στις αρχές του 20ου αιώνα ο Edwin Hubble διαπίστωσε ότι αυτά τα «σύμπαντα-νησιά», όπως τα είχε αποκαλέσει ο Immanuel Kant, ήταν στην πραγματικότητα ολόκληροι γαλαξίες σαν τον δικό μας, με δισεκατομμύρια ήλιους ο καθένας. Η μελέτη των γαλαξιών έδωσε νέα προοπτική στην κοσμική κλίμακα και οδήγησε σε εντυπωσιακές ανακαλύψεις, όπως λ.χ. ότι το Σύμπαν διαστέλλεται ή ότι είναι γεμάτο από μιας άγνωστης φύσης «σκοτεινή» ύλη.

Η διάλεξη της Δευτέρας 6-11-2017 θα επιχειρήσει να ρίξει φως στην ιστορία της μελέτης των γαλαξιών και στην τρέχουσα εικόνα που έχει η Αστρονομία γύρω από τη δομή, τον σχηματισμό και την εξέλιξή τους.

Για το θέμα θα μιλήσουν : Θανάσης Παπαδημητρίου – Σωκράτης Λινάρδος

Περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 6978831840 κ. Σωκράτη Λινάρδο και  6944366010 κ. Κώστα Παπαδάτο


 

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…