Σελίδα 4 από 4

Γαστρονομία

Διαβάζοντας τον τίτλο σδ΄αυτό το άρθρο μου, σίγουρα ο νους σας οπωσδήποτε θα τρέξει σε κάποιο από τα αθάνατα μυθιστορήματα του μεγάλου Ζακυθνινού λογοτέχνη Γρηγόρη Ξενόπουλου. Φωτεινή Σάντρη, Στέλλα Βιολάντη, Κόκκινος Βράχος και σε άλλα δικά του αριστουργήματα. Πιθανόν να φανταστείτε κάποια αρχόντισσα των νησιών, τυλιγμένη σε κάποιο κρινολίνο να χορεύει στα σαλόνια παλατιών.

Ο Επιμορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Δηλινάτων διοργανώνει τη 2η γιορτή βαρελίσιου τυριού Κεφαλονιάς από τις 23 έως και τις 28 Ιουλίου 2017 με ποικίλες εκδηλώσεις.

Το Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα, βάζει πλώρη για το Φιόρο του Λεβάντε το οποίο θα μετατραπεί για 10 ολόκληρες μέρες σε γαστρονομικό σημείο συνάντησης, συζητήσεων, γνώσεων και προβολής ιδιαίτερων
γεύσεων. Η Ζάκυνθος θα καταστεί για αυτές τις μέρες η γαστρονομική πρωτεύουσα του Ιονίου, αλλά και ολόκληρης της χώρας!

Στις 1 & 2 Ιουλίου 2017 διοργανώνεται το επιτυχημένο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας, με αφιέρωμα στα ψάρια και τα θαλασσινά.

Είναι γνωστό ότι η παραδοσιακή Επτανησιακή διατροφή και κουζίνα βασισμένες στο λάδι, στα άφθονα λαχανικά και φρούτα καθώς και στην παρουσία οσπρίων και ψαριών, στο πλαίσιο της Μεσογειακής Διατροφής, θεωρείται παγκοσμίως ένας από τους υγιεινότερους τύπους διατροφής.

Ο Δήμος Παξών ως συν-εκθέτης των Δήμων του Ιονίου ΠΕΔΙΝ , σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει το κοινό της Αττικής θα συμμετάσχει στην Greek Travel Show που θα διοργανωθεί για πρώτη φορά από τις 19 έως τις 21 Μαΐου , 2017, στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών «Helexpo Maroussi».

«ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ 2017»


1η ΕΚΘΕΣΗ ΟΙΝΟΥ – ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

 

Αθήνα 13/2/2017

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
«Αφιέρωμα στην Επτανησιακή Γαστρονομία»

από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας
 

Η  ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ μέσα στα πλαίσια της ανάδειξης του γαστρονομικού τουρισμού των νησιών του Ιονίου Πελάγους διοργανώνει αφιέρωμα στην επτανησιακή γαστρονομία στις 12 Μαρτίου 2017, ημέρα Κυριακή και ώρα 17:30 στο αμφιθέατρο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Λεωφ. Κύπρου 68, Αργυρούπολη) με θέμα «Η Επτανησιακή κουζίνα, οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα» - Γαστρονομική & Πολιτιστική Περιήγηση.

Η εκδήλωση αποτελεί την αρχή από μια σειρά εκδηλώσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στους Δήμους της Αθήνας και του Πειραιά ύστερα από πρόταση του Δ/ντή Επτανησιακής Γαστρονομίας της Ε.Ε.Ε.  και βραβευμένου Chef European 2015 κου Κων/νου Μουζάκη.

Σελίδα 4 από 4

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…