Σελίδα 4 από 5

Γαστρονομία

Ο Ζακυνθινός Chef, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «ACROPOLIS» και Διευθυντής Επτανησιακής Γαστρονομιάς της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ κος Κωνσταντίνος Μουζάκης, μας παρουσιάζει την κουλούρα - Βασιλόπιτα των Ζακυνθινών!

Η Διευθύντρια Παραδοσιακής Γαστρονομίας κα Όλγα Μανολίτση μας παρουσιάζει: Μακαρονάδα με Κόκορα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Είναι μεγάλη η χαρά μου  μετά από πέντε χρόνια που λείπω από την Ελλάδα και την ιδιαίτερη πατρίδα μου τα Κυθηρα, ένα νησί των Επτανήσων με μεγάλη ιστορία και απεριόριστο φυσικό πλούτο, να συμμετέχω ως συνεργάτης του περιοδικού της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, myEptanisa.

Το ΙΤΑΛΙΚΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ (ISTITUTO ITALIANO DI CULTURA) μας προσκαλεί την Τρίτη  21 Νοεμβρίου 2017, ώρα 18.30 στην εκδήλωση αφιέρωμα στο κρασί, την παραγωγή και διάθεση του κρασιού στην Ιταλία και στη βενετική Ανατολή στον όψιμο Μεσαίωνα.

H Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας εγκαινιάζοντας μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων, με σκοπό την ανάδειξη και την βελτίωση της γαστρονομίας του νησιού, έχει τη τιμή να φιλοξενήσει σε ένα 2ήμερο Μaster Class με θέμα : «Θαλασσινά στην ελληνική δημιουργική κουζίνα» τον βραβευμένο Chef του εστιατορίου «Βαρούλκο» κ. Λευτέρη Λαζάρου (με 24 χρυσούς σκούφους,το πρώτο αστέρι Michelin στην Ελλάδα από το 2002 έως και σήμερα).

Μια εντυπωσιακή και ταυτόχρονα εποικοδομητική εκδήλωση έλαβε χώρα την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 στην Αίθουσα Τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων Αθήνας,  που στόχο είχε την ανάδειξη και επιβράβευση σπουδαίων προσωπικοτήτων από το χώρο του Τουρισμού, της Γαστρονομίας & της Ανάπτυξης,

Γαστρονομική συνάντηση Κέρκυρας - Ηπείρου. Ο Ηπειρωτικός Σύλλογος Κέρκυρας σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και την Λέσχη Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών Ιονίων Νήσων, σας προσκαλούν την Πέμπτη 26-10-2017 στις 18:30 στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Παναγίας των Ξένων σε μια γαστρονομική συνάντηση Κέρκυρας- Ηπείρου.

Με αφορμή τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ιταλό ομόλογό του Πάολο Τζεντιλόνι στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο της 1ης Διακυβερνητικής Συνόδου Ελλάδας – Ιταλίας και το γεύμα που θα παρατεθεί από το βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Έκτορα Μποτρίνι και βραβευμένο από την ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ως μία από τις σημαντικές προσωπικότητες των Επτανήσων, αναδημοσιεύουμε τη  συνταγή του διεθνώς αναγνωρισμένου Κερκυραίου σεφ αφιερωμένη στα Επτάνησα, που παραχώρησε στην Ε.Ε.Ε. το 2012.


Το «Corfu Beer Festival» είναι ένα πενθήμερο Διεθνές φεστιβάλ χειροποίητης μπύρας και γαστρονομίας με ελεύθερη είσοδο, στο οποίο κάθε χρόνο φιλοξενείται μια ξένη χώρα. Φέτος διοργανώνεται για 4η χρονιά, από 27 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου όπου η Κέρκυρα συναντά την Τσεχία, μια χώρα με την μεγαλύτερη ιστορία στην μπύρα, στον Αρίλλα Κέρκυρας, σε μια γιορτή ανάμεσα σε ανθρώπους και πολιτισμούς ανταλλάσσοντας τεχνογνωσία, παραδόσεις και εμπειρίες.

Την Πέμπτη 24 Αυγούστου και ώρα 13:30 στο πλαίσιο του 55ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ που διοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας, μπορείτε να απολαύσετε τρία πιάτα βιετναμέζικης κουζίνας στο V3 lounge all day χώρο με bistro διάθεση, που βρίσκεται δίπλα από το ξενοδοχείο Λευκάς.

Σελίδα 4 από 5

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…