Σελίδα 3 από 4

Γαστρονομία

Πέντε εστιατόρια της Κέρκυρας έφτασαν στις λίστες των Finalist των γαστρονομικών βραβείων FNL Best Restaurant Awards by Volvo για το 2017 και ένα ήταν Νικητής.

Συνταγή για τις γιορτινές μέρες μας προτείνει ο βραβευμένος με βραβείο Michelin Κυθήριος Chef Νίκος Πουλμέντης.

Ο Ζακυνθινός Chef, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «ACROPOLIS» και Διευθυντής Επτανησιακής Γαστρονομιάς της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ κος Κωνσταντίνος Μουζάκης, μας παρουσιάζει την κουλούρα - Βασιλόπιτα των Ζακυνθινών!

Η Διευθύντρια Παραδοσιακής Γαστρονομίας κα Όλγα Μανολίτση μας παρουσιάζει: Μακαρονάδα με Κόκορα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Είναι μεγάλη η χαρά μου  μετά από πέντε χρόνια που λείπω από την Ελλάδα και την ιδιαίτερη πατρίδα μου τα Κυθηρα, ένα νησί των Επτανήσων με μεγάλη ιστορία και απεριόριστο φυσικό πλούτο, να συμμετέχω ως συνεργάτης του περιοδικού της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, myEptanisa.

Το ΙΤΑΛΙΚΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ (ISTITUTO ITALIANO DI CULTURA) μας προσκαλεί την Τρίτη  21 Νοεμβρίου 2017, ώρα 18.30 στην εκδήλωση αφιέρωμα στο κρασί, την παραγωγή και διάθεση του κρασιού στην Ιταλία και στη βενετική Ανατολή στον όψιμο Μεσαίωνα.

H Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας εγκαινιάζοντας μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων, με σκοπό την ανάδειξη και την βελτίωση της γαστρονομίας του νησιού, έχει τη τιμή να φιλοξενήσει σε ένα 2ήμερο Μaster Class με θέμα : «Θαλασσινά στην ελληνική δημιουργική κουζίνα» τον βραβευμένο Chef του εστιατορίου «Βαρούλκο» κ. Λευτέρη Λαζάρου (με 24 χρυσούς σκούφους,το πρώτο αστέρι Michelin στην Ελλάδα από το 2002 έως και σήμερα).

Μια εντυπωσιακή και ταυτόχρονα εποικοδομητική εκδήλωση έλαβε χώρα την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 στην Αίθουσα Τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων Αθήνας,  που στόχο είχε την ανάδειξη και επιβράβευση σπουδαίων προσωπικοτήτων από το χώρο του Τουρισμού, της Γαστρονομίας & της Ανάπτυξης,

Γαστρονομική συνάντηση Κέρκυρας - Ηπείρου. Ο Ηπειρωτικός Σύλλογος Κέρκυρας σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και την Λέσχη Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών Ιονίων Νήσων, σας προσκαλούν την Πέμπτη 26-10-2017 στις 18:30 στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Παναγίας των Ξένων σε μια γαστρονομική συνάντηση Κέρκυρας- Ηπείρου.

Με αφορμή τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ιταλό ομόλογό του Πάολο Τζεντιλόνι στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο της 1ης Διακυβερνητικής Συνόδου Ελλάδας – Ιταλίας και το γεύμα που θα παρατεθεί από το βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Έκτορα Μποτρίνι και βραβευμένο από την ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ως μία από τις σημαντικές προσωπικότητες των Επτανήσων, αναδημοσιεύουμε τη  συνταγή του διεθνώς αναγνωρισμένου Κερκυραίου σεφ αφιερωμένη στα Επτάνησα, που παραχώρησε στην Ε.Ε.Ε. το 2012.

Σελίδα 3 από 4

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…