Η παραδοσιακή γαστρονομία της Μεσογείου στα γραμματόσημα EUROMED 2020 – Ψηφίστε την ελληνική συμμετοχή

Παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις… «σερβίρουν» τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στα φετινά γραμματόσημα της Ειδικής Σειράς EUROMED, που κυκλοφορεί τη Δευτέρα 20 Ιουλίου. Πρόκειται για γραμματόσημα που εκδίδονται κάθε χρόνο από τις χώρες που περιβάλλουν τη Μεσόγειο – Ευρωμεσογειακή Ταχυδρομική Ένωση (Euromed Postal Community– EuroMed/PUMed») – με κοινή θεματολογία, στο πλαίσιο της ταχυδρομικής συνεργασίας των χωρών και της ενίσχυσης των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών τους, μέσω της προώθησης του φιλοτελισμού.

Η φετινή ειδική έκδοση EUROMED έχει ως θέμα την «Παραδοσιακή γαστρονομία της Μεσογείου» και μας προσκαλεί σε ένα γευστικό ταξίδι, που ενώνει τις χώρες της Μεσογείου. Οι ελληνικές προτάσεις περιλαμβάνουν παραδοσιακά πιάτα με αγνά υλικά της Μεσογείου, που συναντάμε σε αφθονία στην ελληνική φύση και μαγειρεύονται σε κάθε ελληνικό σπίτι.

Για την συμμετοχή τους στη EUROMED 2020 τα Ελληνικά Ταχυδρομεία «μαγειρεύουν» χορτόπιτα, χταπόδι, αρνάκι και μουσακά.

Τα γραμματόσημα όλων των χωρών συμμετέχουν σε online διαγωνισμό. Ακολουθήστε το link αι ψηφίστε τις ελληνικές γεύσεις! Ο διαγωνισμός λήγει στις 13 Οκτωβρίου.

 

 

ΚΛΑΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ

0,40

ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ

1.250.000

0,50

ΧΤΑΠΟΔΙ

1.250.000

2,50

ΑΡΝΑΚΙ

1.500.000

3,00

ΜΟΥΣΑΚΑΣ

1.000.000


ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 30 X 42 mm σε φύλλα των 25 τεμαχίων

ΣΧΕΔΙΑΣΗ-ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ: Ανθή Λύγκα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ: Πολυχρωμία (οffset)

ΕΚΤΥΠΩΣΗ: “VERIDOS ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ- ΔΙΑΘΕΣΗ: Κυκλοφορούν στις 20 Ιουλίου 2020 και θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα μέχρι 19 Ιουλίου 2021, εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα. Πλήρεις Σειρές θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα και από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα μέχρι την απόσυρσή τους, εφόσον δεν εξαντληθούν νωρίτερα.

Κυκλοφορούν επίσης:

1. ΤΕΥΧΙΔΙΑ (5.000τεμ. αριθμημένα)

Κάθε τευχίδιο έχει τα τέσσερα γραμματόσημα ενωμένα, με διάτρηση μόνο στην κάθετη διάσταση. Διατίθενται προς 6,40€ ανά τεμάχιο.

2. ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (2Χ4.000 τεμ.)

 

Διατίθενται προς 9,50€ ανά σετ 2 τεμαχίων.

3. ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΑ ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΣΕΙΡΑΣ (500 τεμ.)

Διατίθεται προς 19,00€ ανά τεμάχιο.

4 . ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ  (5.000 τεμ. αριθμημένα)

Διατίθεται προς 6,40€ ανά τεμάχιο.

Τα προϊόντα της Σειράς μπορείτε να τα βρείτε στο e-shop των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο www.elta.gr καθώς και στα Ταχυδρομεία όλης της χώρας.

Οι συλλέκτες φιλοτελιστές έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την Ειδική Αναμνηστική Σφραγίδα Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας, στη Διεύθυνση Φιλοτελισμού, αρκεί να έχουν επικολλημένα γραμματόσημα ελάχιστης αξίας 0,90€.

 

Πηγή: elta.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…