Χριστουγεννιάτικες προτάσεις για το γιορτινό τραπέζι από το Σπετσερικό

Ήρθαν οι μέρες εκείνες που όλο το χρόνο περιμένουμε ώστε να βρεθούμε κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα και να νιώσουμε τη ζεστασιά και την θαλπωρή των ημερών.

Χριστουγεννιάτικες προτάσεις για ένα υπέροχο γιορτινό τραπέζι από το Σπετσερικό

Συνδετικός κρίκος σε όλα αυτά είναι τα μεγάλα οικογενειακά τραπέζια που γύρω τους θα φάμε, θα πιούμε, θα συζητήσουμε ενίοτε και θα τσακωθούμε και στο τέλος όλοι μας θα φύγουμε με ένα τεράστιο χαμόγελο!

Τι είναι όμως αυτό που θα κάνει το τραπέζι μας πιο ιδιαίτερο και τους παρευρισκόμενους να ενθουσιαστούν; Μα και φυσικά η απάντηση βρίσκεται στα ιδιαίτερα καλούδια του τόπου μας.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Χριστουγεννιάτικες προτάσεις για ένα υπέροχο γιορτινό τραπέζι από το Σπετσερικό

Τα πρώτα. Πάντα η αρχή πρέπει να είναι εντυπωσιακή και να προϊδεάζει τους καλεσμένους μας για την συνέχεια. Ιδανικά προϊόντα είναι τα ιδιαίτερα τυριά όπως μια γραβιέρα από τη φάρμα Παππούς, ένα κασέρι από την Ξάνθη, μια γραβιέρα με μαύρη Τρούφα από την Κοζάνη, ένα μετσοβίτικο με μπούκοβο ή ρίγανη και τέλος ένα κρασοτύρι από τη Λέρο. Μαζί με τα τυριά και τα αλλαντικά, όπως τα εκλεκτά αλλαντικά της αλλαντοποιίας Στρεμμένου από την Ευρυτανία, τα βουβαλίσια από την Φάρμα της Κερκίνης, τα πολίτικα σαλάμια της αλλαντοποιίας Sary στη Δράμα και το Κερκυραΐκο νούμπουλο της οικογένειας Χονδρογιάννη!

Η συνέχεια;
Παστουρμαδοπιτάκια με παστουρμά καμήλας ή βόειο, ριζότο με μανιτάρια από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στα Μετέωρα και ζυμαρικά από την αγαπημένη μας Kuziniera Pasta Corfiana.

Για κυρίως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο πέρα από τη γαλοπούλα μας γεμιστή με κουκουνάρι, ξηρούς καρπούς και σταφίδες!

Αφού το κυρίως πιάτο έχει τελειωσει μπορούμε να σερβίρουμε διάφορα αποξηραμένα φρούτα σε συνοδεία ξηρών καρπών και ενός ιδιαίτερου λικέρ όπως ένα λικέρ καρυδιού ή πικραμυγδαλου, σπιτικό τσίπουρο ή ελληνικό βιολογικό κρασί!

Αυτές ήταν μερικά μερικές ιδέες για ένα λαμπερό τραπέζι τις ημέρες των Χριστουγέννων. Αυτό που θα το κάνει όμως πραγματικά ξεχωριστό είναι τα άτομα τα οποία θα βρίσκονται σε αυτό.

Καλές Γιορτές και Καλά Χριστούγεννα!

Χριστουγεννιάτικες προτάσεις για ένα υπέροχο γιορτινό τραπέζι από το Σπετσερικό

Σπετσερικό Δ/νση: Αγίου Βασιλείου 30
Τηλέφωνο: +30 2661046926
Facebook page: Σπετσερικό

 

 

Πηγή: corfuland.gr

Το myEptanisa σας εύχεται
          Καλές γιορτές!

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…