Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σε υπαίθρια έκθεση Τοπικών Προϊόντων στο Λέτσε της Ιταλίας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης  ενημερώνει ότι το Επιμελητήριο  εκπροσωπούμενο από τον οικονομικό επόπτη του Επιμελητήριου  κο Σπύρο Σιμάτη παρεβρέθηκε στην Έκθεση Τοπικών Προϊόντων, στο 19ο Mercatino del Gusto (Αγορά των Γεύσεων)  στην περιοχή Μάλιε στο Λέτσε της Ιταλίας, αφιερωμένη στο θέμα της ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών.

Στο πλαίσιο της έκθεσης ο κ. Σπύρος Σιμάτης, είχε την δυνατότητα να συναντηθεί με την οργανωτική Επιτροπή του Mercatino del Gusto και να ανταλλάξει απόψεις για την μεγαλύτερη υπαίθρια έκθεση τοπικών προϊόντων της Ιταλίας που είναι πλέον θεσμός και η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο για 5 ήμερες με μεγάλη συμμετοχή κόσμου εδώ και 19 χρόνια στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Η έκθεση γίνεται υπό την αιγίδα και του Επιμελητήριου του Λέτσε, ενώ περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες  και εκδηλώσεις (workshops, σεμινάρια, έκθεση και πώληση προϊόντων, γεύματα σε αυλές αρχοντικών κτηρίων, μουσικές εκδηλώσεις, street food κλπ).

Επειδή η πόλη του Μάλιε βρίσκεται κοντά στα ελληνόφωνα χωριά της Magna Grecia, εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον να υπάρχει μια συνεργασία στο θέμα της γαστρονομίας και προώθησης των τοπικών προϊόντων της Κέρκυρας (δηλαδή εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις ,ώστε οι χιλιάδες επισκέπτες του Mercatino del Gusto να έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν όλα τα παραδοσιακά προϊόντα που παράγει η Κέρκυρα και τα οποία θα εκτίθενται σε ειδικό περίπτερο), λαμβάνοντας υπόψιν τη στρατηγική σημασία του ανοίγματος των διεθνών σχέσεων, της τόνωσης των συναντήσεων μεταξύ επαγγελματιών και των εμπειριών  που αποκτήθηκαν στον τομέα σε άλλες χώρες.

Επίσης εξετάζεται την δυνατότητα να συμμετέχουν επιλεγμένες επιχειρήσεις της Περιφερείας Απουλίας (Puglia) σε μια ενδεχόμενη έκθεση τροφίμων που θα διοργανώνεται στην Κέρκυρα από το Εμπορικό Επιμελητήριο.

 
Φωτογραφίες: Corfutvnews.gr 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…