Γεύσεις και μουσικές της εποχής του Καποδίστρια στα Παλαιά Ανάκτορα της Κέρκυρας

«Με τις αισθήσεις του Κυβερνήτη» ταξίδεψαν οι επισκέπτες στο χρόνο μουσικά και γευστικά, σε μια από τις πολλές εκδηλώσεις του Corfu Food and Wine Festival.

Η εκδήλωση έγινε την το βράδυ της Παρασκευή στους Κήπους των Ανακτόρων, με φόντο το αρχοντικό της οικογένειας Καποδίστρια. Εκεί ο Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών “Γειτονία” παρουσίασε αυθεντικά, παραδοσιακά τραγούδια της τάβλας που έχουν ανασυρθεί μετά από πολυετή έρευνα του μελετητή Στέφανου Πουλημένου όπως ακριβώς ακούγονταν στα χωριά της Κέρκυρας στα τέλη του 18ου αιώνα.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας και το κρατικό ΙΕΚ Υπουργείου Τουρισμού μαγείρεψαν και προσέφεραν πιάτα με συνταγές της ελληνικής εποχής του Ιωάννη Καποδίστρια και των ελληνικών πόλεων που έζησε: την Αμμόχωστο (τόπο καταγωγής της μητέρας του), την Κέρκυρα 1776-1819, την Κεφαλονιά 1800, την Αίγινα 1828-1829 και το Ναύπλιο 1829-1831.

 

Πῃγή: enimerosi.com

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…