πριν από 3 χρόνια

Ο Δήμος Λευκάδας συμμετέχει στο 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οίνου στο Ζάππειο

Ο Δήμος Λευκάδας συμμετέχει στο 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οίνου, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 19 έως και τις 21 Οκτωβρίου 2018. Ακολουθεί δελτίο τύπου του Δήμου Λευκάδας.

Μετά από εισήγηση του Αντιδημάρχου, Προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Λευκάδας και μέλους του Δ. Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων Θανάση Περδικάρη, αποφασίστηκε η συμμετοχή της ΠΕΔ-ΙΝ στη μεγάλη Έκθεση Πολιτισμού – Τουρισμού – Γαστρονομίας και Οίνου. Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί 19, 20, 21 Οκτωβρίου 2018 στο Ζάππειο Μέγαρο και θα λειτουργήσει παράλληλα με το 16ο Συνέδριο «Η Ευρώπη των Γεύσεων – Ελλάδα: Τουρισμός, Οίνος, Γαστρονομία». Το Συνέδριο πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οίνου με τη συνδρομή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «ACROPOLIS».

Η Έκθεση στοχεύει στην διασύνδεση της πρωτογενούς και δευτερογενούς αγροτικής παραγωγικής  διαδικασίας με τη κατανάλωση, ενώ στις παράλληλες εκδηλώσεις θα προβάλλεται και θα αναδεικνύεται από τις Περιφέρειες και τους Δήμους, η Ευρωπαϊκή ιστορική κληρονομία με τον τοπικό γαστρονομικό πολιτισμό κάθε περιοχής και με τα παραδοσιακά προϊόντα.

Στη μεγάλη αυτή Έκθεση θα συμμετάσχει ο Δήμος Λευκάδας στοχεύοντας στην ανάδειξη της «ταυτότητας» της περιοχής μας, έτσι όπως αυτή αποτυπώνεται στο σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Λευκάδας για την προσέλκυση νέων ομάδων επισκεπτών με κριτήριο τον «ποιοτικότερο» τουρισμό και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Η Έκθεση αυτή η οποία συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά για την εξωτερίκευση των μορφών τουρισμού που επιδιώκει ο Δήμος μας, όπως είναι στην συγκεκριμένη περίπτωση η Γαστρονομία και  ο Πολιτισμός, θα είναι μοναδική ευκαιρία και για τους παραγωγούς να συνδυάσουν την παρουσίαση των προϊόντων τους με τη γαστρονομία και τα ελληνικά κρασιά. Μεγάλη αναμένεται η συμμετοχή φορέων, επαγγελματικών οργανώσεων, επιχειρήσεων και παραγωγών ενώ οι ξένοι συμμετέχοντες θα μπορούν, παράλληλα με τις συνεδριακές εκδηλώσεις, να ενημερώνονται  για τα προϊόντα, τις παραγωγές και τις υπηρεσίες των ελληνικών  επιχειρήσεων.

Στο Ζάππειο Μέγαρο όπου γίνεται το Κέντρο Γαστρονομίας και Οίνου της Ευρώπης, ο Δήμος Λευκάδας θα είναι παρών!

 

Το myEptanisa συγχαίρει την ανεξάρτητη αρχή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔΙΝ) για την απόφαση συμμετοχής τους στο σημαντικό αυτό Ευρωπαϊκό Συνέδριο, δίνοντας το βροντερό παρών στα γαστρονομικά δρώμενα της Ευρώπης, με γεύσεις και προϊόντα από τα Επτάνησα. 
Ο Δήμος Λευκάδας για άλλη μια φορά με την πρωτοβουλία του αυτή αποδεικνύει έμπρακτα τη σημαντική συμβολή του σε ότι αφορά τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Λευκάδας και κατ΄επέκταση των Επτανήσων, στηρίζοντας κάθε συλλογική ή άλλη δράση που σκοπό έχει την ανάδειξη, διάδοση και προβολή του ιδιαίτερου πολιτιστικού, γαστρονομικού και επιστημονικού γίγνεσθαι του Ιονίου Πελάγους.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…