Διατροφή

O Private chef  Διονύσιος Φιλοκάλης μας προτείνει τηγανόψωμα από τους Οθωνούς. Μια συνταγή που θα γλυκάνει τον ουρανίσκο μας και θα μας ταξιδέψει νοερά στα τυρκουάζ νερά του  Βόρειου Ιονίου. 

Σιρτζίρτζουλα σημαίνει τίποτα. Ακριβώς τίποτα. Αφού με το τίποτα φτιάχνονταν αυτοί οι λουκουμάδες σε κάθε σπίτι. Λίγο αλεύρι, ελαιόλαδο, κρασί και από πάνω, ζάχαρη και κανέλλα.
Μεγάλη παράδοση η κεφαλονίτικη κουζίνα. Μεγάλη και όχι τόσο γνωστή όσο της αξίζει. Μια αυτόνομη κουζίνα με επιρροές από Βυζαντινούς, Βενετσιάνους, Οθωμανούς και Βρετανούς, όσους πέρασαν από το νησί και άφησαν πίσω ένα κομμάτι της ιστορίας και της κουζίνας τους.

Ο chef Αναστάσιος Ανδριώτης μας προτείνει την ιταλική συνταγή: Φοκάτσια με ντοματίνια.

Καπαμάς είναι το φαγητό που μαγειρεύεται σε σιγανή φωτιά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, και όλα τα υλικά του είναι σε μικρά κομμάτια. Συνήθως έτσι μαγειρεύεται το μοσχαρίσιο ή αρνίσιο κρέας, ενώ στα Επτάνησα καπαμά κάνουν και το χταπόδι. Η ντομάτα, το σέλινο και ο μαραθόσπορος κάνουν τη συνταγή αυτή ξεχωριστή.

Μένουμε σπίτι και δημιουργούμε φροντίζοντας τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Η συνταγή για κέικ με γεύση κουμ κουάτ, θα γλυκάνει μικρούς και μεγάλους στις δύσκολες στιγμές της απομόνωσης. 

Η παραμονή στο σπίτι μάς έχει κάνει δημιουργικούς στην κουζίνα, καθώς οι συνταγές έχουν την τιμητική τους. Οι κατσαρόλες και τα ταψιά έχουν πάρει φωτιά (όχι κυριολεκτικά ελπίζω!), καθώς είναι ένας τρόπος να εκτονωθείς αλλά και να δοκιμάσεις κάτι νέο και νόστιμο. Οι συνταγές πολλές και οι επιλογές ακόμη περισσότερες.

Ο Λωτοφάγος στον πεζόδρομο της Ρόμβης στην Αθήνα, μπορεί να μοιάζει με μπαρ, αλλά είναι το Νησί της Σαλάτας. Ο Κεφαλονίτης Νίκος Κωνσταντάτος δημιούργησε ένα μέρος που δεν συναντάμε συχνά στην Αθήνα, έναν προορισμό για ελαφρύ γεύμα με χορταστικές σαλάτες και κόκκινο κρασί με μυρωδικά.

Συνταγή για τις γιορτινές μέρες μας προτείνει ο βραβευμένος με βραβείο Michelin Κυθήριος Chef Νίκος Πουλμέντης.

Ο Ζακυνθινός Chef, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «ACROPOLIS» και Διευθυντής Επτανησιακής Γαστρονομιάς της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ κος Κωνσταντίνος Μουζάκης, μας παρουσιάζει την κουλούρα - Βασιλόπιτα των Ζακυνθινών!

Η Διευθύντρια Παραδοσιακής Γαστρονομίας κα Όλγα Μανολίτση μας παρουσιάζει: Μακαρονάδα με Κόκορα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…