Σελίδα 1 από 5

Γαστρονομία

Τι καλύτερο για τις φθινοπωρινές μέρες, καθώς τελειώνει ο τρύγος κι αρχίζουν οι εργασίες της ζύμωσης, από ένα βιβλίο για τα κρασιά της Ελλάδας; Μια περιοδεία σε όλη την επικράτεια, όπου συναντάς ιστορίες απ’ τον καιρό του Μίνωα για κρασιά μυθικά σαν αυτά που πότισε ο Οδυσσέας τον Πολύφημο, τι καλύτερο από ένα ταξίδι σε τόπους με ποικιλίες ξακουστές για αιώνες και σοδειές καινούργιες με ονόματα μαγικά, Κέρινο, Ηλιαστό, Κρασί της πέτρας, Σαββατιανό, Αυγουστιάτης,, Δάκρυ του Πεύκου, Σάμος ανθεμίς, Μαλβαζίας, Ερατεινές Ευχές, ερυθρή Λημνιώνα, Τινακτορώγος, Ασπρολίθι, Αμέθυστος λευκός, Αγιωργίτικο, Σταυρωτό, Μαύρο Καλαβρυτινό, Αγιορείτικο Άβατον, Αθύρι…

Το "Corfu Beer Festival" είναι πλέον ένα φεστιβάλ Θεσμός, το οποίο παρέχει την αποκλειστική ευκαιρία να δικτυωθούν, να διασκεδάσουν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους διαφορετικοί πολιτισμοί, μέσα από την μπύρα, την γαστρονομία, τον χορό και τα τραγούδια.

Ο Περικλής Κοσκινάς γεννήθηκε και πρωτοδούλεψε στην Κέρκυρα, πέρασε από Αγγλία, Σκωτία, Γαλλία έκανε την επανάστασή του στα Κανάρια και στη Βενεζουέλα, δέχθηκε την πρόταση από τον Σπηλιάδη και ανέλαβε το Mylos, πρώτα  εδώ στην Αθήνα και μετά το λειτουργικό και μαγαζιά του Σπηλιάδη στον Καναδά και στις ΗΠΑ, κατόπιν πέρασε από το Αλάτσι και καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο επιτυχημένους σεφ της  γενιάς του χάρη στην Cookoovaya και στο Hoocut μαζί με τους συνεργάτες του σεφ (Νίκος Καραθάνος, Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος, Μάνος Ζουρνατζής).

«Με τις αισθήσεις του Κυβερνήτη» ταξίδεψαν οι επισκέπτες στο χρόνο μουσικά και γευστικά, σε μια από τις πολλές εκδηλώσεις του Corfu Food and Wine Festival.

O φετινός θεσμός των Tourism Awards διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), της πρωτοβουλίας «Marketing Greece» και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στοχεύοντας στο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν βέλτιστες πρακτικές και τις πιο καινοτόμες πρωτοβουλίες επιχειρήσεων ή φορέων του τουρισμού στη χώρα μας. Πραγματοποιήθηκε στις 9 Απριλίου σε μία λαμπρή τελετή στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού με παρουσιάστρια την Ντορέττα Παπαδημητρίου και Χρυσό νικητή την εταιρεία ελαιολάδου The Governor - Premium extra virgin olive oil της οικογένειας Δαφνή από την Κέρκυρα, στην κατηγορία Speciality Travel, Τουρισμός Υπαίθρου Tourism Awards 2019. Το βραβείο παρέλαβε με μεγάλη χαρά ο Σπύρος Δαφνής.

Η ΙΟΝΙΟΣ Βιβλιοθήκη της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ αναβάλλει το πολυαναμενόμενο και πολυσυζητημένο τριήμερο αφιέρωμα στο κουμ κουάτ, λόγω έκτακτων επισκευών στο κτήριο που επρόκειτο να φιλοξενηθεί, με την παρακάτω ανακοίνωση:

Η ΙΟΝΙΟΣ Βιβλιοθήκη της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, στο πλαίσιο της θεματικής σειράς «Θησαυροί των Επτανήσων» διοργανώνει τριήμερο αφιέρωμα για το μικρό δέντρο της οικογένειας Rutaceae που ευδοκιμεί στην Κέρκυρα με τίτλο «Κουμ κουάτ – το χρυσό πορτοκάλι της Κέρκυρας» από την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 στο κτήριο Icomos (Λ. Πειραιώς 73, Αθήνα).

Ο Λωτοφάγος στον πεζόδρομο της Ρόμβης στην Αθήνα, μπορεί να μοιάζει με μπαρ, αλλά είναι το Νησί της Σαλάτας. Ο Κεφαλονίτης Νίκος Κωνσταντάτος δημιούργησε ένα μέρος που δεν συναντάμε συχνά στην Αθήνα, έναν προορισμό για ελαφρύ γεύμα με χορταστικές σαλάτες και κόκκινο κρασί με μυρωδικά.

Για τον Οίνο και τη Γαστρονομία, την προώθηση της ελληνικής πρώτης ύλης και τον καίριο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στην ανάπτυξη και την προβολή της Ελλάδας διεθνώς μιλήσαμε με τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Acropolis, κ. Κωνσταντίνο Μουζάκη, στο περιθώριο του 16ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Γαστρονομίας και Οίνου που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Ζάππειο με τη συμμετοχή δεκάδων σημαντικών προσωπικοτήτων, εκπροσώπων μεγάλων Λεσχών Αρχιμαγείρων, καθώς και Φορέων του Τουρισμού. Το Συνέδριο, που διοργανώθηκε από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Acropolis σε συνεργασία με τη Mact Media Group., όπως μας εξηγεί ο κ. Μουζάκης, επιχειρεί να καλύψει ένα ευρύτατο φάσμα, από την παρουσίαση του πρωτογενή κ δευτερογενή τομέα (αγροδιατροφή, αγροτική παραγωγή, κτηνοτροφία, αλιεία) έως και την παρουσίαση του  γαστρονομικού και οινικού τουρισμου της Ελλάδας. Όπως αναφέρει είναι σημαντικό το γεγονός ότι  την πρωτοβουλία αυτή αγκάλιασαν από τη στιγμή πολλοί σημαντικοί φορείς «γιατί η Ελλάδα μέσα από αυτό το Συνέδριο δείχνει την πραγματική ταυτότητά της».

Η οργανωτιική επιτροπή του 16ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Γαστρονομίας & Οίνου, μας προσκαλεί στις 19 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 18:30, στα εγκαίνια της παράλληλης έκθεσης Τουρισμού, Πολιτισμού και Γαστρονομίας στο Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών.

Σελίδα 1 από 5

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…