Σελίδα 1 από 5

Γαστρονομία

Μένουμε σπίτι και δημιουργούμε φροντίζοντας τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Η συνταγή για κέικ με γεύση κουμ κουάτ, θα γλυκάνει μικρούς και μεγάλους στις δύσκολες στιγμές της απομόνωσης. 

Η παραμονή στο σπίτι μάς έχει κάνει δημιουργικούς στην κουζίνα, καθώς οι συνταγές έχουν την τιμητική τους. Οι κατσαρόλες και τα ταψιά έχουν πάρει φωτιά (όχι κυριολεκτικά ελπίζω!), καθώς είναι ένας τρόπος να εκτονωθείς αλλά και να δοκιμάσεις κάτι νέο και νόστιμο. Οι συνταγές πολλές και οι επιλογές ακόμη περισσότερες.

Ήρθαν οι μέρες εκείνες που όλο το χρόνο περιμένουμε ώστε να βρεθούμε κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα και να νιώσουμε τη ζεστασιά και την θαλπωρή των ημερών.

Τι καλύτερο για τις φθινοπωρινές μέρες, καθώς τελειώνει ο τρύγος κι αρχίζουν οι εργασίες της ζύμωσης, από ένα βιβλίο για τα κρασιά της Ελλάδας; Μια περιοδεία σε όλη την επικράτεια, όπου συναντάς ιστορίες απ’ τον καιρό του Μίνωα για κρασιά μυθικά σαν αυτά που πότισε ο Οδυσσέας τον Πολύφημο, τι καλύτερο από ένα ταξίδι σε τόπους με ποικιλίες ξακουστές για αιώνες και σοδειές καινούργιες με ονόματα μαγικά, Κέρινο, Ηλιαστό, Κρασί της πέτρας, Σαββατιανό, Αυγουστιάτης,, Δάκρυ του Πεύκου, Σάμος ανθεμίς, Μαλβαζίας, Ερατεινές Ευχές, ερυθρή Λημνιώνα, Τινακτορώγος, Ασπρολίθι, Αμέθυστος λευκός, Αγιωργίτικο, Σταυρωτό, Μαύρο Καλαβρυτινό, Αγιορείτικο Άβατον, Αθύρι…

Το "Corfu Beer Festival" είναι πλέον ένα φεστιβάλ Θεσμός, το οποίο παρέχει την αποκλειστική ευκαιρία να δικτυωθούν, να διασκεδάσουν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους διαφορετικοί πολιτισμοί, μέσα από την μπύρα, την γαστρονομία, τον χορό και τα τραγούδια.

Ο Περικλής Κοσκινάς γεννήθηκε και πρωτοδούλεψε στην Κέρκυρα, πέρασε από Αγγλία, Σκωτία, Γαλλία έκανε την επανάστασή του στα Κανάρια και στη Βενεζουέλα, δέχθηκε την πρόταση από τον Σπηλιάδη και ανέλαβε το Mylos, πρώτα  εδώ στην Αθήνα και μετά το λειτουργικό και μαγαζιά του Σπηλιάδη στον Καναδά και στις ΗΠΑ, κατόπιν πέρασε από το Αλάτσι και καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο επιτυχημένους σεφ της  γενιάς του χάρη στην Cookoovaya και στο Hoocut μαζί με τους συνεργάτες του σεφ (Νίκος Καραθάνος, Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος, Μάνος Ζουρνατζής).

«Με τις αισθήσεις του Κυβερνήτη» ταξίδεψαν οι επισκέπτες στο χρόνο μουσικά και γευστικά, σε μια από τις πολλές εκδηλώσεις του Corfu Food and Wine Festival.

O φετινός θεσμός των Tourism Awards διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), της πρωτοβουλίας «Marketing Greece» και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στοχεύοντας στο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν βέλτιστες πρακτικές και τις πιο καινοτόμες πρωτοβουλίες επιχειρήσεων ή φορέων του τουρισμού στη χώρα μας. Πραγματοποιήθηκε στις 9 Απριλίου σε μία λαμπρή τελετή στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού με παρουσιάστρια την Ντορέττα Παπαδημητρίου και Χρυσό νικητή την εταιρεία ελαιολάδου The Governor - Premium extra virgin olive oil της οικογένειας Δαφνή από την Κέρκυρα, στην κατηγορία Speciality Travel, Τουρισμός Υπαίθρου Tourism Awards 2019. Το βραβείο παρέλαβε με μεγάλη χαρά ο Σπύρος Δαφνής.

Η ΙΟΝΙΟΣ Βιβλιοθήκη της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ αναβάλλει το πολυαναμενόμενο και πολυσυζητημένο τριήμερο αφιέρωμα στο κουμ κουάτ, λόγω έκτακτων επισκευών στο κτήριο που επρόκειτο να φιλοξενηθεί, με την παρακάτω ανακοίνωση:

Η ΙΟΝΙΟΣ Βιβλιοθήκη της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, στο πλαίσιο της θεματικής σειράς «Θησαυροί των Επτανήσων» διοργανώνει τριήμερο αφιέρωμα για το μικρό δέντρο της οικογένειας Rutaceae που ευδοκιμεί στην Κέρκυρα με τίτλο «Κουμ κουάτ – το χρυσό πορτοκάλι της Κέρκυρας» από την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 στο κτήριο Icomos (Λ. Πειραιώς 73, Αθήνα).

Σελίδα 1 από 5

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…