Σελίδα 1 από 3

Γαστρονομία

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμού Κυθήρων, διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «Βασικές Αρχές Γευσιγνωσίας Κρασιών», στο Πνευματικό Κέντρο Ποταμού, τη Δευτέρα 4 Ιουνίου και ώρα 17:00.

Το Σάββατο 28 Απριλίου και την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 και ώρα 19:00 στο κανάλι Action24, η εκπομπή «Ταξιδεύοντας με την κουζίνα» με τον Βασίλη Αδαμίδη, μας ξεναγεί γευστικά στο ομηρικό νησί της Ιθάκης.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σε συνεργασία με τον κο Νίκο Κατσαρό, Διευθυντή τμήματος Διατροφολογίας New York College, πρώην Πρόεδρο του ΕΦΕΤ, τον κο Απόστολο Καρούμπη, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, την Λέσχη Αρχιμαγείρων και Ζαχαροπλαστών Ιονίων Νήσων, την Ένωση Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας και το ΙΕΚ Κέρκυρας Τουριστικών Επαγγελμάτων σας προσκαλεί στην Ημερίδα Ελαιόλαδου που διοργανώνεται στις 21/04/2018 ημέρα Σάββατο και ώρα 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, οδός Αριστοτέλους 2 , 2ος όροφος.

Από τις 9 έως και τις 13 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα το Φεστιβάλ Γαστρονομίας Κέρκυρας «Corfu Food and Wine Festival», η πανηγυρική έναρξη του οποίου θα λάβει χώρα στην πλατεία Σπιανάδα.

Έκθεση “ΟινοΖαντε 2018” για οινόφιλους και επαγγελματίες στις εγκαταστάσεις της Ζαφείρης Α.Ε., την Παρασκεύη 30 Μαρτίου 2018, 14:00 – 21:00.

Στις 15 Μαρτίου, ο σεφ Νικόλαος Πουλμέντης, με υπερηφάνεια αν και με αρκετή αγωνία, ανοίγει τις πόρτες του Ακρωτηρίου, του νέου του εστιατόριου στην Αστόρια, μαγειρεύοντας πιάτα που κανονικά δεν υπάρχουν σε ένα τυπικό ελληνικό μενού και σερβίροντας κρασιά που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ακούσει ποτέ.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Συγκομιδής Κερκυραϊκού Κούμ Κουάτ 2018 που διοργανώθηκε από την Lazaris Distillery & Artisan Sweets τον Ιανουάριο 2018, στις εγκαταστάσεις της.

Με μουσική και πρωτότυπα εδέσματα τοπικών μαγείρων με προιόντα Lazaris Θα μας υποδεχθούν αυτή τη Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα για τη «Γιορτή Συγκομιδής Κερκυραικού Κουμκουάτ 2018».

Πέντε εστιατόρια της Κέρκυρας έφτασαν στις λίστες των Finalist των γαστρονομικών βραβείων FNL Best Restaurant Awards by Volvo για το 2017 και ένα ήταν Νικητής.

Συνταγή για τις γιορτινές μέρες μας προτείνει ο βραβευμένος με βραβείο Michelin Κυθήριος Chef Νίκος Πουλμέντης.

Σελίδα 1 από 3

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…