Σελίδα 3 από 5

Γαστρονομία

Το 5ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας, θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο και την Κυριακή, 14 & 15 Ιουλίου 2018 και ώρα 20:00 στη πλατεία «Μαρκάς» Λευκάδας.

Η Ελλάδα γίνεται το κέντρο γαστρονομίας και οίνου της Ευρώπης αφού θα διεξαχθεί το 16ο  Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας, στην Αθήνα στις 19-20-21 Οκτωβρίου 2018 στο Ζάππειο. Στα συνέδρια αυτά θα συμμετάσχουν δεκάδες Ευρωπαϊκές χώρες ξεπερνώντας τα 500 άτομα.

Η «σοδειά» ετησίως από το χαβιάρι του κέφαλου που «λατρεύει» τη λιμνοθάλασσα Κορισσίων, κυμαίνεται περίπου στα 100-150 κιλά αυγοτάραχου.

Στις 14 Ιουνίου 2018 παρατέθηκε Συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Αμαλία στην Πλατεία Συντάγματος, για τη διοργάνωση του 16ου ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΝΟΥ, το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 19 – 21 Οκτωβρίου στην Αθήνα, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμού Κυθήρων, διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «Βασικές Αρχές Γευσιγνωσίας Κρασιών», στο Πνευματικό Κέντρο Ποταμού, τη Δευτέρα 4 Ιουνίου και ώρα 17:00.

Το Σάββατο 28 Απριλίου και την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 και ώρα 19:00 στο κανάλι Action24, η εκπομπή «Ταξιδεύοντας με την κουζίνα» με τον Βασίλη Αδαμίδη, μας ξεναγεί γευστικά στο ομηρικό νησί της Ιθάκης.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σε συνεργασία με τον κο Νίκο Κατσαρό, Διευθυντή τμήματος Διατροφολογίας New York College, πρώην Πρόεδρο του ΕΦΕΤ, τον κο Απόστολο Καρούμπη, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, την Λέσχη Αρχιμαγείρων και Ζαχαροπλαστών Ιονίων Νήσων, την Ένωση Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας και το ΙΕΚ Κέρκυρας Τουριστικών Επαγγελμάτων σας προσκαλεί στην Ημερίδα Ελαιόλαδου που διοργανώνεται στις 21/04/2018 ημέρα Σάββατο και ώρα 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, οδός Αριστοτέλους 2 , 2ος όροφος.

Από τις 9 έως και τις 13 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα το Φεστιβάλ Γαστρονομίας Κέρκυρας «Corfu Food and Wine Festival», η πανηγυρική έναρξη του οποίου θα λάβει χώρα στην πλατεία Σπιανάδα.

Έκθεση “ΟινοΖαντε 2018” για οινόφιλους και επαγγελματίες στις εγκαταστάσεις της Ζαφείρης Α.Ε., την Παρασκεύη 30 Μαρτίου 2018, 14:00 – 21:00.

Στις 15 Μαρτίου, ο σεφ Νικόλαος Πουλμέντης, με υπερηφάνεια αν και με αρκετή αγωνία, ανοίγει τις πόρτες του Ακρωτηρίου, του νέου του εστιατόριου στην Αστόρια, μαγειρεύοντας πιάτα που κανονικά δεν υπάρχουν σε ένα τυπικό ελληνικό μενού και σερβίροντας κρασιά που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ακούσει ποτέ.

Σελίδα 3 από 5

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…