Σελίδα 1 από 5

Γαστρονομία

Παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις… «σερβίρουν» τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στα φετινά γραμματόσημα της Ειδικής Σειράς EUROMED, που κυκλοφορεί τη Δευτέρα 20 Ιουλίου. Πρόκειται για γραμματόσημα που εκδίδονται κάθε χρόνο από τις χώρες που περιβάλλουν τη Μεσόγειο – Ευρωμεσογειακή Ταχυδρομική Ένωση (Euromed Postal Community– EuroMed/PUMed») – με κοινή θεματολογία, στο πλαίσιο της ταχυδρομικής συνεργασίας των χωρών και της ενίσχυσης των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών τους, μέσω της προώθησης του φιλοτελισμού.

Ο chef Αναστάσιος Ανδριώτης μας προτείνει την ιταλική συνταγή: Φοκάτσια με ντοματίνια.

Καπαμάς είναι το φαγητό που μαγειρεύεται σε σιγανή φωτιά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, και όλα τα υλικά του είναι σε μικρά κομμάτια. Συνήθως έτσι μαγειρεύεται το μοσχαρίσιο ή αρνίσιο κρέας, ενώ στα Επτάνησα καπαμά κάνουν και το χταπόδι. Η ντομάτα, το σέλινο και ο μαραθόσπορος κάνουν τη συνταγή αυτή ξεχωριστή.

Μένουμε σπίτι και δημιουργούμε φροντίζοντας τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Η συνταγή για κέικ με γεύση κουμ κουάτ, θα γλυκάνει μικρούς και μεγάλους στις δύσκολες στιγμές της απομόνωσης. 

Η παραμονή στο σπίτι μάς έχει κάνει δημιουργικούς στην κουζίνα, καθώς οι συνταγές έχουν την τιμητική τους. Οι κατσαρόλες και τα ταψιά έχουν πάρει φωτιά (όχι κυριολεκτικά ελπίζω!), καθώς είναι ένας τρόπος να εκτονωθείς αλλά και να δοκιμάσεις κάτι νέο και νόστιμο. Οι συνταγές πολλές και οι επιλογές ακόμη περισσότερες.

Ήρθαν οι μέρες εκείνες που όλο το χρόνο περιμένουμε ώστε να βρεθούμε κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα και να νιώσουμε τη ζεστασιά και την θαλπωρή των ημερών.

Τι καλύτερο για τις φθινοπωρινές μέρες, καθώς τελειώνει ο τρύγος κι αρχίζουν οι εργασίες της ζύμωσης, από ένα βιβλίο για τα κρασιά της Ελλάδας; Μια περιοδεία σε όλη την επικράτεια, όπου συναντάς ιστορίες απ’ τον καιρό του Μίνωα για κρασιά μυθικά σαν αυτά που πότισε ο Οδυσσέας τον Πολύφημο, τι καλύτερο από ένα ταξίδι σε τόπους με ποικιλίες ξακουστές για αιώνες και σοδειές καινούργιες με ονόματα μαγικά, Κέρινο, Ηλιαστό, Κρασί της πέτρας, Σαββατιανό, Αυγουστιάτης,, Δάκρυ του Πεύκου, Σάμος ανθεμίς, Μαλβαζίας, Ερατεινές Ευχές, ερυθρή Λημνιώνα, Τινακτορώγος, Ασπρολίθι, Αμέθυστος λευκός, Αγιωργίτικο, Σταυρωτό, Μαύρο Καλαβρυτινό, Αγιορείτικο Άβατον, Αθύρι…

Το "Corfu Beer Festival" είναι πλέον ένα φεστιβάλ Θεσμός, το οποίο παρέχει την αποκλειστική ευκαιρία να δικτυωθούν, να διασκεδάσουν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους διαφορετικοί πολιτισμοί, μέσα από την μπύρα, την γαστρονομία, τον χορό και τα τραγούδια.

Ο Περικλής Κοσκινάς γεννήθηκε και πρωτοδούλεψε στην Κέρκυρα, πέρασε από Αγγλία, Σκωτία, Γαλλία έκανε την επανάστασή του στα Κανάρια και στη Βενεζουέλα, δέχθηκε την πρόταση από τον Σπηλιάδη και ανέλαβε το Mylos, πρώτα  εδώ στην Αθήνα και μετά το λειτουργικό και μαγαζιά του Σπηλιάδη στον Καναδά και στις ΗΠΑ, κατόπιν πέρασε από το Αλάτσι και καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο επιτυχημένους σεφ της  γενιάς του χάρη στην Cookoovaya και στο Hoocut μαζί με τους συνεργάτες του σεφ (Νίκος Καραθάνος, Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος, Μάνος Ζουρνατζής).

«Με τις αισθήσεις του Κυβερνήτη» ταξίδεψαν οι επισκέπτες στο χρόνο μουσικά και γευστικά, σε μια από τις πολλές εκδηλώσεις του Corfu Food and Wine Festival.

Σελίδα 1 από 5

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…